В Житомирській області кожна родина може отримувати адресну допомогу

В Житомирській області кожна родина може отримувати адресну допомогу

18.10.16 16:14 0 515
Кожна українська родина, яка не може самостійно сплачувати за комунальні послуги, має право звернутися за призначенням державної адресної допомоги – житлової субсидії.

Програма житлових субсидій гарантує громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни вартості послуг.

Для отримання житлової субсидії достатньо подати до органів соціального захисту населення заяву та декларацію про доходи.

Субсидія розраховується виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб і оформлюється на будь-кого з членів сім'ї. Наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права на призначення субсидії.

Громадянам, яким один раз вже призначено субсидію на житлово-комунальні послуги, на наступні терміни субсидія призначається управліннями праці та соціального захисту населення автоматично (без звернення, крім випадків, коли відбуваються зміни у складі сім'ї або здійснено покупку товару чи послуги на суму, яка перевищує 50 тис. грн.).

Для фінансування Програми житлових субсидій області передбачено субвенції у сумі 1 млн 536,5 тис. грн (в тому числі, на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 1млн 441,5 тис. грн; для придбання скрапленого газу та твердого палива – 95 млн грн).

Станом на на Житомирщині більше 185 тис. домогосподарств отримують субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Субсидію на придбання твердого палива та скрапленого газу призначено 43,1 тис. домогосподарств на загальну суму 83,2 млн грн. Отримали субсидію готівкою 45,2 тис. домогосподарств на загальну суму 75,3 млн грн.

У вересні 2016 року житлову субсидію отримали 49,3 % сімей області або кожна 2 сім'я.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: «Ялівщина» ...
Наступна новина: Вінницькі ветерани спорту з ...

КОМЕНТАРІ