Степан Барна відзначив працівників філії ДП "Український державний центр радіочастот"

Степан Барна відзначив працівників філії ДП "Український державний центр радіочастот"

18.10.16 12:17 0 689
З нагоди 20-ти річчя від дня заснування Державного підприємства „ Український державний центр радіочастот ” та за багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна нагородив грамотами працівників Тернопільського обласного відділу Західної філії Державного підприємства „ Український державний центр радіочастот ”.

Госпрозрахункове Державне підприємство «Український державний центр радіочастот» (далі – УДЦР) утворено відповідно до Закону України «Про радіочастотний ресурс України», відноситься до сфери управління Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) і здійснює свою діяльність на підставі Статуту.

УДЦР має стратегічне значення для економіки та безпеки держави і здійснює свої повноваження відповідно до статті 16 Закону України «Про радіочастотний ресурс України». Повноваження УДЦР поширюються на користувачів радіочастотного ресурсу України, які діють у смугах радіочастот загального користування.

УДЦР бере участь у здійсненні державного нагляду за дотриманням законодавства про радіочастотний ресурс України.

Нині УДЦР вирішує як оперативні, так і стратегічні завдання, виступаючи не лише як експертна й аналітична структура, але й як провідний орган у сфері регулювання в галузі телекомунікацій. На сьогоднішній день потенціал підприємства залишається на достатньо високому рівні.

Так, за оцінками іноземних експертів в УДЦР створено одну з кращих в Європі систему технічного радіоконтролю, оснащену сучасними автоматизованими станціями та комплексами вітчизняного та зарубіжного виробництва, яка дозволяє контролювати використання радіочастотного ресурсу радіоелектронними засобами всіх радіотехнологій, що використовуються в Україні.

Також в Україні силами УДЦР розгорнуто станцію супутникового радіомоніторингу типу «GеоМоn», яка забезпечує радіоконтроль супутникових станцій в С та Ku діапазонах частот і геолокацію земних станцій супутникового зв'язку. Нині за своїми технічними можливостями станція є однією із найсучасніших і найпотужніших у світі.

Гордістю України є також створений УДЦР Центр сертифікації європейського рівня. У сфері міжнародної взаємодії пріоритетним напрямком діяльності УДЦР є забезпечення міжнародної координації присвоєнь радіочастот України з іншими країнами і розширення участі в роботі Міжнародного союзу електрозв'язку, членом якого є Україна, та інших міжнародних телекомунікаційних організацій.

Високий рівень фахівців підприємства дозволив УДЦР отримати статус членства в таких відомих міжнародних організаціях, як Сектор радіозв'язку Міжнародного союзу електрозв'язку та Європейський інститут стандартів телекомунікацій.

УДЦР і надалі спрямовує зусилля на вдосконалення процесів виробництва з метою наближення якості надання послуг підприємства до європейських стандартів за рахунок підвищення рівня технічного оснащення, впровадження новітніх технологій та підвищення кваліфікації фахівців, забезпечення та покращення їх умов праці, що в умовах економічної кризи в країні забезпечить стабільний розвиток підприємства та збереже соціальну захищеність його працівників.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: для школярів ...

КОМЕНТАРІ