За позовами прокурорів Рівненщини на користь держави та громадян відшкодовано майже 65 млн грн

За позовами прокурорів Рівненщини на користь держави та громадян відшкодовано майже 65 млн грн

18.10.16 10:12 0 582
У результаті вжитих органами прокуратури Рівненської області заходів представницького характеру активно відшкодовуються завдані державі та громадянам збитки.

Так у 2016 році на захист інтересів держави та громадян прокурори пред'явили позови на суму близько 362 млн грн. Вже судами задоволено позовів про стягнення майже 65 млн грн.

Зокрема прокурори вживали представницькі заходи з метою захисту державної та комунальної власності (заявлено позовів на суму понад 40 млн грн), земель від неправомірних посягань (302 млн грн), а також у сферах оподаткування (понад 500 тис грн), навколишнього природного середовища (понад 800 тис грн).

Завдяки реагуванню прокуратури Рівненської області всього повернуто та попереджено незаконне надання більше ніж 530 га земель.

Ось яскравий приклад. За позовом прокуратури Рівненщини державі повернуто понад 660 га землі вартістю 20,7 млн грн, які Дубенською районною державною адміністрацією були передані у грудні 2005 року за договором оренди приватному підприємству. Суд прийшов до висновку, що вимога прокурора про повернення земельної ділянки державі є обґрунтованою, оскільки зазначений договір оренди не пройшов належної реєстрації у порядку, визначеному законодавством, чинним на момент його укладання, а тому, вказана земельна ділянка перебувала у користуванні приватного підприємства безпідставно.

Також прокурори комплексно застосовували в межах повноважень заходи реагування з метою захисту прав неповнолітніх жителів області. Особлива увага приділялася збереженню мережі дитячих установ, майна та земельних ділянок. Сума задоволених позовів у сфері захисту прав дітей сягнула понад 800 тис грн.

Так завдяки втручанню прокуратури Рівненської області припинено незаконне використання приміщення Рівненського міжшкільного навчально-виробничого комбінату площею 390 кв м вартістю майже 416 тис грн. Суд підтримав позицію прокуратури та зобов'язав приватне підприємство звільнити орендоване приміщення, яке у порушення вимог законодавства використовувалось не за призначенням, тобто не для навчально-виховного процесу чи в освітніх цілях.

Всього ж органами прокуратури Рівненщини забезпечено участь у розгляді майже 300 цивільних та господарських справ, з яких більшість розглянуто судом апеляційної інстанції.

Також органи прокуратури області реагували на незаконні судові рішення. Зокрема, до судів апеляційних та касаційних інстанцій оскаржено 42 таких рішення, з яких більшу половину вже скасовано. Сума за рішеннями, скасованими за документами оскарження, становить понад 1,6 млн грн.

З питань відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями, пред'явлено позовів на суму 12 млн грн, з них задоволено на суму 9 млн грн.

Робота на вказаному напрямі продовжується.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відкрили ...
Наступна новина: Ветерани Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ