2-й православний молодіжний фестиваль духовної та патріотичної пісні відбувся у м. Вінниці (+фото)

2-й православний молодіжний фестиваль духовної та патріотичної пісні відбувся у м. Вінниці (+фото)

18.10.16 18:42 0 729
16 жовтня в приміщенні Будинку офіцерів Вінницького гарнізону відбувся 2-й православний молодіжний фестиваль духовної та патріотичної пісні, організований Вінницькою єпархією Української православної церкви.

У вступному слові митрополит Вінницький та Барський Симеон, з ініціативи якого у 2015 році започатковано фестиваль, відзначив, що основним його завданням є відродження в молодіжному середовищі українських народних та духовних традицій, почуття патріотизму та любові до Батьківщини.

На початку фестивалю голова благодійного фонду «Миротворець України» Олена Верлан подякувала його Високопреосвященству та духовенству єпархії за систематичну допомогу воїнам АТО та жителям Сходу країни, а також вручила відзнаки «За служіння Богу та Україні» клірикам Вінницької єпархії о. Анатолію Кузнєцову, о. Олексію Волкову та секретарю єпархіального управління протодиякону Владиславу Демченку.

За умовами фестивалю, кожен колектив представив увазі глядачів і журі три твори: богослужбовий піснеспів, духовний кант і тематичну пісню про батьківський дім.

У фестивалі взяли участь 26 хорів і колективів Вінницької єпархії, кожен з яких, демонструючи високий рівень вокального мистецтва, створював атмосферу духовного піднесення.

По закінченню конкурсу члени журі оцінили змістовність та духовну наповненість репертуару більшості учасників, визначили переможців та нагородили дипломами та подарунками.

Крім того, архієрейські відзнаки отримали колективи до складу яких входили наймолодші учасники фестивалю та чоловічий хор с. Балки Барського району, який зібрав найбільше овацій глядацької зали.

Переможцем фестивалю другий рік поспіль став молодіжно-дитячий хор Свято-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці.

На завершення пісенного свята учасники та гості виконали спільну молитву.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: на ...

КОМЕНТАРІ