На Вінничині між Козятинським районом та Конінським повітом (Республіка Польща) підписано Угоду про співпрацю (+фото)

На Вінничині між Козятинським районом та Конінським повітом (Республіка Польща) підписано Угоду про співпрацю (+фото)

18.10.16 19:48 0 751
15 жовтня у райдержадміністрації відбулась історична подія для Козятинщини – між місцевим органом виконавчої влади в особі голови Козятинської районної адміністрації Олега Оркуши і владою місцевого самоврядування Конінського повіту, Великопольського воєводства, Республіка Польща в особі старости Конінського повіту – Станіслава Бєліка підписано угоду про партнерські відносини між Конінським повітом і Козятинським районом.

Польських гостей Козятинщина зустріла традиційним запашним короваєм та щирими піснями:

народною українською, а також українсько-польською піснею «Гей соколе» Томаша Падури. Після чого відбулась офіційна частина - підписання партнерської угоди. В знак початку партнерства Олег Оркуша та Станіслав Бєлік обмінялись ручками після підписання угоди.

Староста та голова адміністрації висловили сподівання на плідну співпрацю, зміцнення відносин між країнами та обмін цінним досвідом в тому числі і у реформах.

При підписанні партнерської угоди, з польської сторони, присутнім був заступник голови Конінської повітової адміністрації Вєслав Беднарек. З української сторони - робоча група у складі: голови Козятинської районної ради Віктора Слободянюка, заступника голови райдержадміністрації Ігоря Булавського, заступника голови райради Анатолія Задорожнюка, помічника голови райдержадміністрації Олександра Байбака, начальника відділу освіти Аліни Діденко, начальника відділу культури Володимира Воронова, директора Махнівської ЗОШ Олександра Науменка, директора Самгородоцької ЗОШ Світлани Черешнюк, керівника ФГ «Ніка-Д» Анатолія Дроздовича, Махнівського сільського голови Павла Кузьмінського, Журбинецького сільського голови Володимира Козаченка, історика, краєзнавця Миколи Купчика.

Угода підтверджує той факт, що основним завданням міжрегіонального співробітництва є зміцнення відносин між країнами, регіонами та місцевими громадами, адже сторони будуть сприяти співробітництву та обміну досвідом між органами місцевого самоврядування і місцевою адміністрацією Конінського повіту і Козятинського району. Розвиватимуть співробітництво в галузі охорони навколишнього середовища, безпеки екологічної та підтримуватимуть розвиток екологічно безпечних підприємств. А також сторони зобов'язуються сприяти інвестиціям, розвитку торгівлі та виробництва.

Згідно угоди - буде відбуватись заохочення встановлення і підтримання прямих контактів в сфері освіти, культури, спорту і туризму, в тому числі реалізації двосторонніх програм обміну студентами та викладачами середніх шкіл, презентації культурних досягнень і місцевих туристичних продуктів.

Буде забезпечена підтримка культурних та освітніх осередків польської національної меншини в Козятинському районі та української національної меншини в Конінському повіті.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині затримано ...

КОМЕНТАРІ