Які особливості має обладнання для переробки,очищення і сортування зерна?

Які особливості має обладнання для переробки,очищення і сортування зерна?

18.10.16 14:57 0 1183

Щоб налагодити виробництво необхідне устаткування для переробки, очищення і сортування зерна. З давніх часів зерно було основним продуктом, який виробляється в сільському господарстві. В результаті переробки, з зерна виробляють борошно, яка потім буде використане в якості сировини для виробництва важливих і необхідних людині продуктів харчування: хлібних, хлібобулочних, кондитерських і макаронних виробів і круп, які благотворно впливають на роботу людського організму.

Щороку попит на продукти виготовлені з зерна, і, відповідно, попит на виробництво, йде вгору. Саме з цієї причини дуже важливо придбати високоякісне обладнання, завдяки якому будуть здійснюватися технологічні операції для отримання круп і борошна. Цей момент є ключовим в сучасному зернопереробному виробництві. До речі, в Україні та країнах СНД таке обладнання можна придбати в компанії "AGROEXPERT": http://ukr-agro.com.ua/.

Продукти, які отримують в результаті переробки зерна - це найважливіша складова частина в харчуванні населення. Якщо говорити конкретніше, третина з усіх потреб людини займає необхідність у вживанні макаронних і хлібобулочних виробів, а так само найрізноманітніших круп. Залежно від того, які особливості має народне господарство в певній країні, а так само від того, яка структура сільського господарства, традиції, які склалися в цій країні, а так само від рівня життя, визначається наскільки важливі зернові продукти в житті певного народу.

Вибір обладнання для переробки, очищення і сортування зерна

Переробку і очищення зерна виконують в декілька етапів. Перше що необхідно зробити, це переробити зерно первинно для того, щоб з нього можна було отримати борошно або крупу. Воно очищається від домішок. Для забезпечення цього процесу використовують схожу технологію. Очищення зерна - це найважливіша технологічна операція, яку здійснюють борошномельні і круп'яні заводи.

Саме ця операція відповідає за те, наскільки ефективно будуть проведені операції, а так само на те, яку якість буде мати готова продукція, скільки сировини буде використано і наскільки в цілому буде ефективним ведення технології.

Для того, щоб виконати очистку дуже важливо, щоб машина для очищення і сортування зерна, яка буде виконувати певні операції забезпечувалася відповідно до того, які є виробничі потреби. Ще раз відзначимо, що досягти цього ми можемо в тому випадку, якщо правильно будемо використовувати і розсталяти технологічне обладнання, яке необхідне для того, щоб очистити зерно від домішок.

Для того, щоб зерно очистилося, воно повинне пройти цілий ряд машин для очищення і сортування зерна. Це обладнання класифікується в залежності від того, який тип домішки існує. Устаткування може бути наступним:

  • Повітряно-ситові сепаратори. Це обладнання призначене для того, щоб очистити зерно від легких, дрібних, а так само великих домішок;
  • Каменевідбирники. Це обладнання призначене для того, щоб видалити каміння, скло та інші немагнітні домішки;
  • Трітери. Це обладнання призначене для того, щоб очистити зерно, від тих домішок, які можуть бути довшими і коротшими від зерна;
  • Магнітні сепаратори. Це обладнання призначене для того, щоб очищати зерно від магнітних і феромагнітних домішок.

Висновки

Проаналізувавши різноманітні конструкції обладнання, які необхідні для переробки зерна, можна прийти до висновку, що найбільш доцільним є використання обладнання, яке може очистити зерно від різних типів домішок, які в ньому присутні.

Саме тому, дуже важливо приділити увагу процесам механізації і автоматизації процесів очищення зерна, для яких буде використовуватися багатофункціональне обладнання для переробки зерна. Перш за все це буде сприяти зменшенню площі, яку буде займати обладнання. Так само, зерно буде менше травмуватися, а процес очищення стане набагато ефективнішим.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ