Користь і шкода окулярів

Користь і шкода окулярів

18.10.16 17:54 0 1972

Іноді ми помічаємо, що стали гірше бачити, хоча раніше на зір не скаржилися, або згадуємо, що давно не були у офтальмолога, коли в окулярах вже не так комфортно, як було раніше. Хтось просто приходить в оптику, або того краще, на ринок, і вибирає окуляри, в яких «добре видно», і навіть не уявляє, що робить перший крок до втрати зору. Запам'ятайте: окуляри та лінзи можна купувати лише в спеціалізованих оптичних магазинах, наприклад, в інтернет-магазині medoptika.kiev.ua.

Коли ні спеціальні краплі для очей, ні щоденне вживання каротиноїдів або чаю з очанки не допомагає позбутися відчуття втоми і звички жмуритися, варто подумати про візит до офтальмолога. Підбір окулярів - це складний процес, який іноді займає не одну годину. А куплені навмання окуляри можуть послужити тому, що зір буде і далі погіршуватися. Але окуляри в таких крамничках коштують набагато дешевше, а спеціально підібрані окуляри, особливо зі складними лінзами - це річ дорога, але життєво необхідна. Важливою деталлю в окулярах є оправа, підібрати яку теж непросто. До того ж вартість оправи часто перевершує вартість лінз і роботи з виготовлення окулярів.

Деякі люди іноді і не помічають своїх проблем із зором через те, що одне око бачить дуже добре, а друге - набагато гірше. Вони просто не носять окуляри і користуються фактично тільки одним оком, а друге - приймає все менше участі в роботі і починає «лінуватися». Слабшають м'язи, які у очей також повинні тренуватися щодня, як і будь-які інші м'язи, гострота зору погіршується. Для корекції зору при великій різниці в роботі очей варто звернути увагу на контактні лінзи, адже вони, на відміну від окулярів, дозволяють носити лінзи з великою різницею в діоптріях, не викликаючи дискомфорту.

В такому випадку окуляри і лінзи можуть стати хорошим ліками, які змусять працювати друге, «ледаче» око. Крім окулярів з діоптріями, лікар може порекомендувати спеціальні вправи для підвищення гостроти зору, або носіння спеціальних лікувальних окулярів. І, як би по-дитячому це не виглядало, іноді рекомендують заклеювати одне око, щоб дати іншому можливість попрацювати. Не носити окуляри при таких проблемах із зором було б дуже шкідливо.

Якщо людина вже носить окуляри, то їй варто подбати про збереження свого зору. Хороший комплекс вправ для очей, всього по 10-15 хвилин кілька разів на день здатний не тільки зберегти зір, але і в деякій мірі поліпшити його. Для тих, кому потрібні товсті лінзи, можна порекомендувати більш легкий варіант з високоякісного оргскла, але і в цьому випадку підібрати зручну й легку оправу, щоб вона не тиснула на перенісся буде складно. І хоча вважається, що при сильній короткозорості або далекозорості простіше носити лінзи, але це не всім підходить. До того ж у кожної людини, що користується контактними лінзами, завжди є про запас окуляри. І ці окуляри повинні бути зручними і добре підібраними.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: На Вінниччині сума ...

КОМЕНТАРІ