Що робити,якщо ви втратили паспорт за кордоном?

Що робити,якщо ви втратили паспорт за кордоном?

19.10.16 14:49 0 1686

Втрата паспорта за кордоном - це одна з найстрашніших неприємностей, в яку може потрапити мандрівник. Що ж робити, якщо ви втратили або у вас вкрали паспорт? Насправді, нічого страшного тут немає, з кожної ситуації можна знайти вихід. Давайте розберемо ваші дії в разі втрати паспорта і розповість нам про це редактор порталу travelvoron.ru, на якому ви можете прочитати точний порядок.

Неважливо вкрали у вас паспорт або ви його самі втратили, насамперед зверніться в поліцію і залиште там свою заяву. У відділку ви отримаєте довідку, яка підтверджує ваше звернення:

  • по-перше, ця довідка допоможе вам уникнути непотрібних питань на кордоні при вильоті або виїзді з країни;
  • по-друге, ваші документи можуть знайтися.

Написавши заяву в поліцію, відразу ж йдіть в консульство Росії. Вам треба оформити довідку на повернення. Даний документ замінить паспорт при перетині кордону.

Саме на цей випадок у багатьох статтях з порадами про підготовку до подорожі написано, що необхідно заздалегідь дізнатися і виписати адресу і телефони консульства Росії в тій країні, куди ви прямуєте.

Як правило, прийом в консульстві ведеться за попереднім записом, однак в даному випадку вас зобов'язані прийняти без попереднього запису (але це не означає, що без черги).

З собою необхідно взяти:

  • 2 фотографії 3,5 х 4,5 см (як на паспорт або візу);
  • внутрішній паспорт РФ;
  • інші документи, які допоможуть засвідчити вашу особу (нотаріально завірена копія закордонного паспорта, посвідчення водія тощо), але дані документи не є обов'язковими.

Якщо внутрішнього паспорта з собою немає або його теж вкрали, то замінять його дві заяви від громадян РФ, що підтверджують вашу особу. Дані заяви повинні бути надані ними особисто.

Якщо ви відпочиваєте компанією, а вкрали паспорт тільки у вас, то в якості свідків, які підтверджують те, що ви - це ви, можуть бути ваші друзі.

Бувають випадки, коли немає ні паспорта, ні свідків, тут також засмучуватися не варто. Свідоцтво ви все одно отримаєте, але не так швидко. В цьому випадку консульство повинно провести додаткову перевірку для з'ясування вашої особистості.

Для цього в відділ ФМС по вашому місці проживання (там, де ви отримували закордонний паспорт) вони висилають запит з метою визначення особи і підтвердження громадянства РФ. ФМС, в свою чергу, проводить перевірку і її результати відправляє назад в консульство. Якщо все в порядку, то буквально відразу ж вам виписують довідку на повернення.

Ось і все, нічого складного тут немає. Так, доведеться трохи понервувати, а у випадку з запитом до ФМС і почекати кілька днів, але в будь-якому випадку за кордоном без документів ви точно не залишитеся і без проблем повернетеся на батьківщину.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ