Чернівці: Фільм про Євгена Гакмана – серед переможців кінофестивалю «Покров-2016»

Чернівці: Фільм про Євгена Гакмана – серед переможців кінофестивалю «Покров-2016»

20.10.16 14:08 0 590
Серія “Буковинський індіго” всеукраїнського просвітницького кінопроекту “Таємниці мого міста” стала переможницею у номінації “Кращий монтаж” на XIV Міжнародному фестивалі православного кіно «Покров», який нещодавно відбувся у Києві.

Її присвячено церковному, громадському, політичному та культурному діячу, першому Митрополиту Буковини і Далмації Євгенові Гакману. Візуалізацію та зміст серії високо оцінила не тільки публіка, а й фахове журі на чолі з Єгором Бекендорфом. Творці фільму, ГО «Сінергікон», проводили зйомки у тісній співпраці з чернівецькою міською владою, істориками та іншими місцевими консультантами.

На цьогорічному фестивалі «Покров» були представлені кращі роботи художнього, документального кіно і анімації. Всього для участі у ньому було представлено понад 200 робіт.

Довідково

Муніципальний кінопроект під назвою «Таємниці мого міста» став для Чернівців своєрідною інновацією. Він дав городянам можливість переосмислити деталі краєзнавчої спадщини (фільми «Редакція», «Гімназія»), православної культури («Буковинський індіго», «Резиденція»), усвідомлення значення Буковини в ролі соціальної історії всієї держави («Земля»). Серії, присвячені Чернівцям, з успіхом транслювалися у багатьох кінотеатрах України. Родина Йозефа Главки, дізнавшись, що серія «Резиденція» була презентована на ювілеї заснування університету, зробила запит на її адаптовану версію для внесення у сімейний архів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині фантом» ...
Наступна новина: У Тернополі відкрили ...

КОМЕНТАРІ