Чернівці: «Пенсійні» борги: на контролі кожна несплачена гривня

Чернівці: «Пенсійні» борги: на контролі кожна несплачена гривня

20.10.16 19:24 0 577
Удосконалення організації правової роботи, що спрямована на захист інтересів застрахованих осіб в судах – одне із пріоритетних напрямків юридичної служби управлінь Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Фахівці юридичної служби Фонду активно забезпечують здійснення судового захисту законних прав та інтересів осіб, які мають право на призначення та виплату пенсій за нормами чинного законодавства України.

Деякі суб'єкти підприємницької діяльності безвідповідально ставляться до своїх зобов'язань по сплаті обов'язкових платежів до Пенсійного фонду та мають борги. Найефективнішим засобом його погашення залишається стягнення коштів з боржника в судовому порядку.

Так, з початку року юридичними службами Фонду до суду першої інстанції подано 104 адміністративних позови про стягнення заборгованості по переплатах пенсій, відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, інших боргах на суму 2494,4 тис. грн., з яких задоволено 52 позовні заяви на загальну суму 1433,0 тис. грн.

При забезпечені юридичного супроводу щодо спорів з правових питань, що стосуються інтересів Фонду, одним із основних аспектів є практика проведення судових засідань в режимі відеоконференції. Так з початку року прийнято участь у 62 засіданнях суду в режимі відеоконференції.

З метою ефективного погашення боргу працівники юридичної служби Фонду в області належну увагу приділяють співпраці з Державною виконавчою службою по примусовому виконанню рішень судів. Зокрема, з початку року до органів ДВС передано 843 виконавчих документи на загальну суму 7,4 млн. грн. Завдяки спільній співпраці представників виконавчої служби та юридичної служби Фонду на користь органу Пенсійного фонду вдалося стягнути з боржників 1250,0 тис. грн.

Михайло ЧОРНЕЙ, заступник начальника управління – начальник відділу організації правової роботи юридичного управління

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ