На Вінничині козятин відвідала офіційна делегація з польського міста-побратима Клєчєва (+фото)

На Вінничині козятин відвідала офіційна делегація з польського міста-побратима Клєчєва (+фото)

20.10.16 08:33 0 584
Міцна дружба єднає Козятин і польський Клєчєв. Основою угоди про партнерство стали обміни делегаціями задля зближення обох народів і розвитку взаємовигідної співпраці у різних сферах. Як приклад — черговий візит у місто залізничників, уже другий за останні два місяці, офіційної делегації міста Клєчєва.

У приміщенні міської адмінбудівлі відбулася офіційна зустріч з іноземними гостями, в якій взяли участь з української сторони міський голова Олександр Пузир, керуючий справами виконкому Сергій Заїчко, в.о.начальника управління освіти та спорту Олена Касаткіна. Польську делегацію очолив бургомістр гміни і міста Клєчєва Марек Веселовські, депутат міської ради Домініка Вожьняк, начальник відділу освіти Марія Добска, настоятель римсько-католицької парафії ксьондз Кшиштоф Опьола.

На думку Марека Веселовські, українсько-польські зв'язки у непростий період випробувань потрібно зміцнювати.

- Ми хотіли побачити і визначити напрямки можливостей співпраці Козятина і Клєчєва, – розповів керівник делегації. – Ви маєте свої надбання, які можна примножувати. І ми також. Ми сподіваємося, що до нас приїдуть козятинські посадовці, і ми їм теж покажемо багато цікавого. Цим треба скористатися. Сподіваюся, що ця співпраця принесе користь, а не тільки добрі враження.

Між Козятином і польським Клєчєвом вже є значні напрацювання, а саме налагоджена успішна співпраця у галузі культури, про це у своїй промові наголосив міський голова Олександр Пузир.

Підводячи підсумок зустрічі керівник органу місцевого самоврядування висловив думку, що дружба існує не між державами чи містами, а між людьми і наші народи мають багато спільного, адже були в складі унітарної держави і прагнення до незалежності, до суверенітету об'єднувало наших людей, тому вони так розуміють проблеми один другого.

Також в рамках візиту офіційної польської делегації Козятинським краєм, іноземними гостями спільно з керівництвом нашого міста вшановано пам'ять відомого поета, композитора Томаша Падури.

Українець за походженням вніс неоціненний вклад в літературу і музику Польщі. Його пісні до цього часу співають у всіх воєводствах країни.

Тривалий час точне місце поховання поета залишалося невідомим. Але нещодавно зусилля пошукової групи на чолі з істориком, краєзнавцем Миколою Купчиком увінчалися успіхом - їм вдалося знайти пам'ятну плиту автора гімну польсько-української приязні "Гей, соколи!" на місці поховання, присипану землею в селі Махнівка.

Посадовці Козятина та Клєчєва вклонилися пам'яті земляка біля могили та поклали квіти з символічними жовто-синіми та червоно-білими стрічками.

Далі польську делегацію радо зустрічали учні суботньо-недільної школи при громадській організації «Центр польської культури ім. Тимоша Падури».

Іноземні гості подякували за теплий прийом та висловили свої побажання у подальшій співпраці. І вкотре посадовці із сусідньої країни щиро запрошують зустрічну делегацію із Козятина до себе в гості.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі обговорили ...
Наступна новина: Як написати успішний ...

КОМЕНТАРІ