Німецькі інвестори розглядають можливість збудувати в Козятині завод для виготовлення біогазу (+фото)

Німецькі інвестори розглядають можливість збудувати в Козятині завод для виготовлення біогазу (+фото)

20.10.16 17:02 0 650
Підвищення енергоефективності та зменшення енергозалежності від російського імпорту газу обговорюється вже давно. Нині для Козятина виникла гарна можливість використати відновлювальні джерела енергії шляхом реалізації проекту по будівництву заводу для виготовлення біогазу з пшеничної соломи.

Саме для продовження проведення переговорів з керівництвом міської ради до Козятина завітали представники Німеччини: генеральний директор ТОВ «Озон Інвестмент» Томас Бретшнейдер, один із засновників компанії «ВЕРБІО Верайнігте БіоЕнержі АГ» Олаф Тробер та старший проект менеджер «Озон Інвестмент» Віталій Тітунін.

В ході робочої поїздки, іноземні гості спільно з міським головою Олександром Пузирем, його заступником Євгенієм Малащуком, начальником відділу майнових ресурсів Мариною Софіюк, головним архітектором міста Олександром Павловим оглянули дві земельні площадки під потенційне будівництво заводу.

Також в рамках візиту відбулися важливі зустрічі з сільгоспвиробниками, представниками ПрАТ "Українська технологічна компанія", керівництвом РЕСу, теплоенерго підприємств.

Німецьких гостей цікавив різний спектр питань, починаючи від цільового призначення земельної ділянки до її відстані від ліній електропередач та класу напруги мережі.

Одним із провідних питань порядку денного було забезпечення заводу сировиною, на що керівники сільськогосподарських підприємств Козятинського району запевнили можливих інвесторів у постачанні необхідної кількості соломи, річна потреба якої для роботи заводу сягає 44 000 тонн.

Враховуючи, що Козятинщина є одним з найбільших районів Вінницької області, де вирощують зернові культури, залучення іноземних інвестицій для побудови такого промислового об'єкту, та підписання відповідної угоди з німецькими інвесторами, за словами міського голови Олександра Пузиря, є пріоритетним проектом для Козятина.

- Будівництво заводу - це прихід нових інвестицій в економіку нашого міста (інвестпортфель сягає 11 млн. євро), створення нових робочих місць, зменшення залежності від іноземного імпорту газу та підвищення іміджу, - наголосив Олександр Дмитрович. Крім виробництва біогазу, інвестори зацікавлені у постачанні Козятину дешевої теплової енергії, електроенергії за зеленим тарифом, гарячої води та створені 40 нових робочих місць. Для здешевлення будівництва заводу було запропоновано місцевого виробника – «Українська технологічна компанія», який якраз і спеціалізується на будівництві таких заводів – рекламуємо свого виробника.

Німецькі інвестори були вражені ступенем підготовки переговорів та підкреслили, що на обласному рівні наше місто вже розглядається як потенційний інвестиційний майданчик для побудови такого потужного промислового об'єкту, але як конкурента маємо територію вінницького Хімпрому.

Надалі менеджером проекту - «Озон Інвестмент» буде проводитись збір аналітичних та статистичних даних для презентації міста Козятина, як інвестиційного майданчика перед німецькими партнерами, тому за кілька місяців з надією будемо чекати виключно на позитивний результат.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ