Луцьк: представники міської ради взяли участь у фокус-групі «Розвиток відкритих даних на місцевому рівні»

Луцьк: представники міської ради взяли участь у фокус-групі «Розвиток відкритих даних на місцевому рівні»

20.10.16 14:55 0 568
13 жовтня у м.Київ Державним агентством з питань електронного урядування України було проведено фокус-групу «Розвиток відкритих даних на місцевому рівні».

Враховуючи результати оприлюднення відкритих даних на державному порталі відкритих даних data.gov.ua та те, що стан розвитку відкритих даних на місцевому рівні є недостатнім, проведення подібного заходу було дуже корисним для представників місцевих органів влади. Зокрема, в засіданні взяли участь представники Київської, Харківської та Луцької міських рад. Останню представляли начальник загального відділу Надія Бортнік та заступник начальника відділу програмно-комп'ютерного забезпечення Наталія Хмель.

Заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб окреслив основні шляхи розвитку відкритих даних, наголосив на важливості політичної волі розвитку відкритих даних, можливості стандартизації рішень у цій сфері та визначення пріоритетних наборів відкритих даних. Важливою подією є приєднання України до Міжнародної хартії відкритих даних та те, що відкриті дані можуть використовуватись бізнесом та громадськими організаціями для створення нових інноваційних рішень у всіх сферах життєдіяльності.

Про використання відкритих даних громадськими організаціями розповіла представник громадської мережі Опора Надія Бабинська. Вона наголосила на важливості використання визначених форматів відкритих даних, які б давали змогу скористатись ними в подальшому для побудови електронних сервісів, для проведення моніторингів та різноманітних досліджень.

У сучасному світі відкриті дані є не лише інструментом підвищення прозорості та ефективності роботи органів державної влади, а й потужним джерелом для стимулювання розвитку економіки країни.

Для нас відкриті дані відкривають нові перспективи в управлінні містами, запровадження інноваційних підходів в державному управлінні та в секторі економіки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ