В Луцьку незабаром розпочнуть ремонт вулиці Кривий Вал

В Луцьку незабаром розпочнуть ремонт вулиці Кривий Вал

20.10.16 17:58 0 520
Вулиця Кривий Вал — одна з центральних вулиць Луцька. Тут є ряд пам'яток архітектури конструктивізму та цегляного стилю. На вулиці розташовані Волинський академічний обласний театр ляльок, Головпоштамт, Волинська філія ВАТ “Укртелеком”, Головне управління Пенсійного фонду у Волинській області, готель “Zaleski”, візовий центр, банки, магазини, кав'ярня. На перетині з вулицею Богдана Хмельницького розміщений пам'ятник Святому Миколаєві.

Реконструкція вулиці розглядається як один із основних елементів організації міського простору мережі історичних вулиць, що межують з історико-культурним заповідником та формують “обличчя” міста. Метою ремонтних робіт є створення комфортного рекреаційного середовища в центральній частині міста, організація пішохідного зв'язку центру міста та Луцького історико-культурного заповідника.

На сьогоднішній день покриття проїзної частини та тротуару знаходяться в незадовільному стані і не відповідають вимогам ДСТУ 3587-97. Через наявні осідання відбувається застій води, що змушує пішоходів виходити на проїзну частину, наражаючись на небезпеку. Плитка тротуарного покриття розбита, або має великі тріщини, що може призвести до травмування пішоходів. На деяких ділянках покриття тротуарів практично відсутнє. Потребують ремонту колодязі інженерних мереж, які знаходяться нижче, або вище рівня покриття. Бордюрний камінь має пошкодження і потребує заміни.

З метою уникнення просідань дорожнього покриття проектом реконструкції вулиці передбачено підсилення дорожнього одягу бетоном. Буде виконано перекладання існуючого покриття на ділянці від перехрестя з вул. Лесі Українки до перехрестя з вул. Богдана Хмельницького, заміну асфальтобетонного покриття на покриття під природний камінь на ділянці від вул. Глушець до вул. Лесі Українки, нове покриття тротуарів із бетонної дрібнозернистої плитки ФЕМ з різним кольоровим наповненням. Буде проведено заміну світильників вуличного освітлення на нові енергозберігаючі. Реконструкція вулиці забезпечить більш комфортне та безпечне пересування по вказаній території, а також дозволить покращити організацію культурно-масових заходів.

Департамент житлово-комунального господарства міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ