В Луцьку протидія торгівлі людьми – стосується кожного

В Луцьку протидія торгівлі людьми – стосується кожного

20.10.16 18:37 0 624
У вівторок, 18 жовтня у центрі міста відбувся захід з попередження та протидії торгівлі людьми «Зутріч - інтерактив «Протидія торгівлі людьми – стосується кожного», який організували Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з департаментом соціального захисту населення Волинської ОДА. Саме у цей день, 18 жовтня, відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Головна мета заходу – підвищення рівня обізнаності українців про проблеми торгівлі людьми, наслідки сучасного рабства, а також інформувати про можливості отримання безкоштовних консультацій за телефоном Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми – за номером 527.

Луцький міський центр зайтятості та ГО «Волинські перспективи» проводили консультування перехожих, надавали поради щодо легального працевлаштування за кордоном, розповсюджували друковану інформаційну продукцію з інформацією, відповідно до якої можна звернутися за допомогою у випадку торгівлі людьми.

«Проблема торгівлі людьми в Україні ніколи не втрачала актуальності, а тим більше коли наша держава переживає такі складні часи. Тому так важливо об'єднати зусилля та працювати ще більше, щоб інформувати людей про проблему торгівлі людьми і зробити усе можливе, щоб вони не стали жертвами работоргівлі», - зауважила Ліна Галан, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Для привернення уваги відвідувачів Пункту Прийому Візових анкет до акції учні Луцької спеціалізованої школи I-III ст. №1 провели танцювальний флешмоб. Також були розміщені інсталяції «Тенета торгівлі людьми» та «Невидимі» - силуети людських фігур, на яких розміщені історій жертв сучасного рабства, які живуть серед нас, але залишаються непоміченими.

В рамках заходу проводилось експрес-тестування «Що ти знаєш про роботу за кордоном». Лучани мали можливість взяти участь у майстер-класах із виготовлення магнітів та символічних футболок. Спільними зусиллями створили полотно «Ні – торгівлі людьми» та інсталяцію «STOP», яка демонструє, що тільки разом можливо зупинити таке ганебне явище, як «торгівля людьми».

Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Скасувавши постанову ...
Наступна новина: На Вінниччині обговорили ...

КОМЕНТАРІ