У Житомирі обговорили шляхи боротьби із раком молочної залози

У Житомирі обговорили шляхи боротьби із раком молочної залози

20.10.16 08:01 0 513
17 жовтня, в обласному онкологічному диспансері відбулася прес-конференція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з раком грудей та Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози.

У прес-конференції взяв участь головний лікар обласного онкологічного диспансеру Борис Гуля, який наголосив що рак молочної залози – це найбільш розповсюджене онкологічне захворювання серед жіночого населення України.

Запорука успіху в лікуванні раку полягає у виявленні хвороби на ранніх стадіях, усвідомленні державними інститутами та суспільством необхідності запровадження ефективних профілактичних і скринінгових програм, проведенні інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності та компетентності щодо захворювання, вихованні у населення мотиваційної компоненти до здорового способу життя і посилення уваги у ставленні до власного здоров'я.

Основними завданнями онкологічної служби області Борис Гуля називає профілактику онкозахворювань, своєчасне виявлення передракових станів та ранніх проявів захворювання, а також, звичайно, сучасні методи діагностики і лікування захворювань, в тому числі й персоніфікації лікування.

Своєчасне обстеження та здоровий спосіб життя є запорукою здорової та сильної нації. Кожному варто пам'ятати, що уважне ставлення до власного здоров'я зменшує ризики захворіти на онкологічні захворювання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Що таке будівництво ...
Наступна новина: Чернівці: Чергова ...

КОМЕНТАРІ