У Тернополі обговорили реформу місцевого самоврядування

У Тернополі обговорили реформу місцевого самоврядування

20.10.16 08:10 0 546
У вівторок, 18 жовтня, у сесійній залі Тернопільської міської ради відбувся форум «Реформа місцевого самоврядування, проблеми та перспективи», на якому були представлені успіхи та проблеми реформи місцевого самоврядування. У заході взяли участь експерти з питань реформ та об’єднання територіальних громад, а також активісти та представники влади.

Юрист ВГО «Інститут Республіка» Юрій Середа розповідає, що подібні форуми відбуваються по усій Україні, під час яких моніториться хід реформи місцевого самоврядування та процесу децентралізації.

«На мою думку, є сенс об’єднуватися громадам навколо міст, адже жителі отримують можливість використовувати наявну інфраструктуру міста, при цьому не розбудовувати значною мірою цю інфраструктуру самостійно. Тобто ті ресурси, які зараз ідуть у селищних громадах на розбудову інфраструктури, можна спрямувати на інші потреби, - розповідає Юрій Середа. - Натомість громада міста може отримувати додаткові надходження у вигляді субвенцій на розвиток інфраструктури, тощо».

Учасників форуму у Тернополі привітав міський голова Сергій Надал.

«В Україні почалися процеси децентралізації, реформи місцевого самоврядування, триває передача повноважень на місця, що часто супроводжується недосконалим законодавством, - зазначив очільник Тернополя. - Сподіваюся, що усі проблеми вирішаться - це лише питання часу, і такі форуми допоможуть підвищити рівень обізнаності людей, депутатів та працівників органів місцевого самоврядування, а також під час цих зустрічей будуть напрацьовані ті зміни, які варто внести у законодавство для успішних реформ».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині козятин ...

КОМЕНТАРІ