Прокуратура Рівненської області поверне у власність держави відчужене незаконним шляхом адмінприміщення вартістю 2,4 млн грн

Прокуратура Рівненської області поверне у власність держави відчужене незаконним шляхом адмінприміщення вартістю 2,4 млн грн

20.10.16 19:28 0 844
Прокуратура Рівненської області вживає заходи щодо повернення у державну власність незаконно відчуженого приміщення загальною площею понад 300 кв м вартістю 2,4 млн грн.

Йдеться про приміщення 2-поверхової будівлі, яке розташоване у центрі м. Рівного та було передане у вересні 2016 року регіональним відділенням Фонду державного майна України у Рівненській області у приватну власність шляхом викупу орендарем у зв'язку із здійсненням ним невід'ємних поліпшень майна.

Однак, прокуратура з'ясувала, що процес передачі об'єкта нерухомості у власність відбувся з порушенням вимог законодавства. Зокрема, за згодою орендодавця поліпшення майна здійснено орендарем не на 25% чи більше (що дає право викупу майна без проведення аукціону), а лише на 13%, чим підтверджено відсутність підстав для продажу будівлі поза конкурсною основою.

Дізнавшись про такі порушення законодавства, прокуратура Рівненської області відреагувала, заявивши позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу адміністративного приміщення та повернення його законному власнику – державі.

Дану справу розглядатиме господарський суд м. Києва.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ