На Тернопіллі олімпійський урок відбувся у Кременці

На Тернопіллі олімпійський урок відбувся у Кременці

20.10.16 11:40 0 588
Спортивні змагання серед учнів 5-х класів, присвячені Олімпійському тижню, відбулись у Кременецькій ЗОШ №4 І-ІІІ ступенів. Провели захід студенти-практиканти факультету фізичного виховання та біології Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка.

Спортивне свято було організоване викладачем кафедри теорії та методики фізичного виховання С.М.Сиротюком та вчителем фізичної культури ЗОШ №4 В.О.Синюком з метою сприяння розвитку олімпійського руху в Україні, популяризації фізичної культури та спорту, пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, формування в учнів фізичного і морального здоров'я та почуття патріотизму. Всі учасники змагань нагороджені призами від Тернопільського обласного відділення олімпійської академії України (голова доц. А.В.Огнистий).

Продовженням Олімпійського тижня стало проведення на базі Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка «Олімпійського уроку» для учнів 9-11 класів, котрий провів декан факультету фізичного виховання та біології, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент О.О.Бережанський. Учні отримали знання про історію виникнення та розвитку Олімпійських Ігор, знання щодо олімпійських символів: олімпійське гасло, олімпійська емблема, олімпійська символіка, олімпійський прапор, олімпійський вогонь; дізнались про статистику виступів українських спортсменів на Олімпійських іграх. Особлива увага акцентувалася на Олімпійських іграх, що проходили цього року в Ріо-де Жанейро. Вкотре згадувалися українські спортсмени, які завоювали олімпійські нагороди. Не оминули увагою і спортсменів Кременеччини, які брали участь в Олімпійських іграх.

З привітальним словом до учнів звернулися завідувач кафедри теорії та методики фізичного виховання, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент В.А.Голуб та керівник Кременецького регіонального відділення Олімпійської академії України старший викладач, кандидат педагогічних наук М.В.Божик. Від Тернопільського обласного відділення олімпійської академії України і факультету фізичного виховання та біології для бібліотеки ЗОШ №4 було подаровано олімпійську та навчально-методичну літературу і плакати.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку на вулиці ...

КОМЕНТАРІ