В Луцьку депутати підтримали зміни до Положення та новий перелік послуг терцентру

В Луцьку депутати підтримали зміни до Положення та новий перелік послуг терцентру

21.10.16 10:22 0 779
Відбулося засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови. Депутати Алла Надточій, Анна Мовяк, Майя Шостак розглянули та підтримали зміни до Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста Луцька на 2015-2017 роки. Вони стосуються фінансового забезпечення Програми, зокрема, перерозподілу коштів для оплати проведеного на високому рівні концертного заходу «Сталеві серця», приуроченого до Дня захисника України та з нагоди 75-ї річниці створення Української повстанської армії, який має патріотично-виховне значення.

Члени комісії також підтримали та рекомендували до прийняття на сесії Положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька у новій редакції та Перелік соціальних послуг, умов та порядку їх надання структурними підрозділами територіального центру соціального обслуговування.

Директор територіального центру Галина Шатецька пояснила, що у зв'язку з прийняттям Державних стандартів виникла необхідність внести зміни у нормативні документи установ, які надають соціальні послуги населенню.

Крім того перелік соціальних послуг приводиться у відповідність до Держстандартів, змінюється і назва структурного підрозділу терцентру – відділення соціально-побутової адаптації перейменовується у відділення денного перебування. Відділення соціально-медичних послуг виключається з Переліку. Разом з тим передбачено, що в структурі територіального центру можуть створюватися інші структурні підрозділи, діяльність яких спрямована на надання соціальних послуг соціально незахищеним верствам населення.

Відділення соціально-медичних послуг функціонує в структурі терцентру з 2002 року, є відповідний штат кваліфікованих спеціалістів (сестра медична з фізіотерапії, сестра медична з ручного масажу, психолог, соціальний працівник), матеріально-технічна база (фізіотерапевтичний кабінет, кабінет ЛФК з комплексом тренажерів, автоматизоване масажне крісло, їдальня тощо). Щороку послугами даного віддання користується близько тисячі соціально-незахищених мешканців міста: громадяни похилого віку, особи з обмеженими фізичними можливостями, інші громадяни, які потрапили в складні життєві обставини. Також з 2015 року послугами даного відділення можуть скористатися учасники антитерористичної операції та члени їх сімей, внутрішньо переміщені особи. Тому, з метою продовження якісного надання соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з обмеженими фізичними можливостями, іншим вразливим верствам населення, забезпечення їх максимальної інтеграції в усі сфери життєдіяльності через систему соціальних послуг, а також збереження комплексу послуг, що надаються даним відділенням, відділення соціально-медичних послуг перейменовується у відділення соціально-психологічних послуг.

Окрім питань, які виносяться на наступне пленарне засідання сесії міської ради, постійна комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови розглянула ряд звернень громадян та звернення Волинської обласної громадської організації «Волинська обласна лікарняна каса».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: Завдяки втручанню ...

КОМЕНТАРІ