Чернігів: Олександр Кириченко: “Завдяки заміні ламп освітлення деякі вулиці міста вже буквально прокинулися з мороку”

Чернігів: Олександр Кириченко: “Завдяки заміні ламп освітлення деякі вулиці міста вже буквально прокинулися з мороку”

21.10.16 09:45 0 633
17 жовтня в Чернігові почалася заміна ламп вуличного освітлення на світлодіодні. Роботи виконуються ТОВ «ДВРП-МОНТАЖ» - черкаською фірмою, яка перемогла в тендері на виконання цих робіт і з якою 22 серпня укладено відповідний договір.

Результатом має стати практичне виконання Програми енергоефективної модернізації мереж зовнішнього освітлення міста Чернігова на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням Чернігівської міської ради від 26 січня.

Докладніше про початок робіт розповідає заступник Чернігівського міського голови Олександр Кириченко, який курує цю програму:

Зараз підрядники приступили до виконання робіт. Вже замінили майже всі лампи на вулиці Красносільського. Я особисто контролював виконання робіт. Важливо відзначити, що представник технагляду замірював показники і вони досить добрі. До цього там було дуже погане освітлення, тому можна сказати, що вона буквально прокинулася з мороку. Зараз почали робити вулицю Преображенську – в районі Валу, далі вони мають виходити на Пушкіна . Наступні – проспект Миру і вулиця Шевченка. Ці роботи підрядник планує виконати десь за 10 днів. І потім вже будемо рухатись далі – так, як передбачено у Програмі.

Я думаю, що чернігівці масово почнуть помічати якісні зміни у вуличному освітленні, коли ці роботи будуть проведені на центральних вулицях.

по вулиці Шевченка, наприклад, встановлені дуже потужні лампи по 400Вт. І потужності самої лінії не вистачає, тому вони «моргають»: одна лампа загорається – інша гасне. При нових лампах такої проблеми не буде, тому що за своїми технічними характеристиками вони набагато менш потужні, ніж ті, що ми знімаємо. Але їх світловіддача набагато більша. Тобто чернігівці отримають і значну економію електроенергії, і світліші вулиці. Всього до кінця року заплановано встановити по місту понад 1800 нових ламп.

Договором передбачена гарантія на них у 5 років. Але очікується, що фактичний термін експлуатації буде в рази більшим. Тобто економія ще й за рахунок того, що зникне необхідність частої заміни ламп.

Зараз на вулицях Чернігова представлені 3 типи вуличних світильників: ртутні (ДРЛ), натрієві (ДНАТи) і подекуди - світлодіодні. Для уявлення: ДНАТи - це «вчорашній день», а ртутні – «минуле століття». Тому задача така: ДНАТи ми знімаємо, при необхідності ремонтуємо і ще можемо використати на тих вулицях, де таких світильників зараз не вистачає. Ртутні ж лампи вже занадто неефективні, тому їх повторно встановлювати не будемо.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 13 листопада на ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ