13 листопада на Тернопільщині розпочнеться сезон полювання на лисиць

13 листопада на Тернопільщині розпочнеться сезон полювання на лисиць

21.10.16 09:25 0 586
У зв'язку з епізоотичною ситуацією в області щодо сказу, обласне управління лісового та мисливського господарства вживає заходи для зниження популяції червоної лисиці. 13 листопада офіційно розпочнеться сезон полювання (визначені норми — 0,5-1,0 гол. на 1 тис. га угідь). Таке рішення прийняли на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака.

Про епізоотичну ситуацію в області щодо сказу та шляхи її вирішення протягом 9-ти місяців поточного року доповів начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби Володимир Марків.

Серед проблемних питань — надмірна популяція на території області червоної лисиці, яка нерідко буває головним носієм вірусу сказу. Також під час засідання підняли питання браку вакцини для профілактики сказу у свійських тварин.

Враховуючи вищенаведене, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла рішення виконувачів обов'язків начальників управлінь Держпродспоживслужби в районах та обласному центрі звернутися до керівників органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування з питанням виділення коштів на придбання вакцини для профілактики сказу на підконтрольних територіях.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 350 представників ...
Наступна новина: Чернігів: Олександр ...

КОМЕНТАРІ