Коли потрібно чистити криницю?

Коли потрібно чистити криницю?

23.10.16 23:51 0 2855

Колодязь є джерелом води на ділянці, так само він є технічною спорудою, яка вимагає догляду і обслуговування. Колодязь чиститься кожні 3-5 років, а новий колодязь чистять після першого паводка, виникає резонне запитання: "Чому?".

При копанні криниці спочатку копається шахта без кілець, після проходки певної глибини монтуються кільця, далі колодязь докопують до кінця уже в кільцях. Між кільцями і землею залишається зазор 3-5 см. Коли навесні рясно тане сніг, верхня вода заповнює цей зазор і земля дає сильну усадку, при цьому щільно обтискуючи шахту колодязя, при цьому створюється надлишковий тиск води, на шви з зовнішнього боку шахти. Як правило, деякі шви рвуться і вода під тиском йде в колодязь, ця вода каламутна має в собі багато зваженої глини, відбувається замулення дна. Також новий колодязь може дати усадку під час затяжних дощів

http://www.kolodez-master.ru/Перше що ви побачите навесні навколо колодязя - це те, що сильно сів грунт, утворилися невеликі провали землі, вода в колодязі каламутна і, як правило колодязь повний до країв, не лякайтеся це нормально! Так відбувається тільки на перший рік, воду потрібно викачати, колодязь почистити, шви загерметизувати, засипати на дно 4-6 відер щебеню або гравію, а провал навколо колодязя засипати і утрамбувати глиною (тільки глиною, і ні чим більше!!!), тому не поспішайте відразу позбутися від глини після копки колодязя, залиште трохи, приблизно 4-6 садових візків, бажано брати глину яку ви дістали з 3-4 метрової глибини - «жирну глину».

Далі колодязь треба чистити кожні 3-5 років, але не тому що рвуться шви, а тому що на дачі колодязь використовується тільки 6 місяць в році, а чим менший водозабір, тим швидше замулюється дно, вода застоюється, набуває не приємний запах і колір. Наприклад, в селах, де колодязь використовують цілий рік, чистити їх доводиться один раз в 7-9 років. Буває що виною поганого запаху води стають такі дрібні тварини, як: мишки полівки, жаби і навіть кішки тому стежте за тим щоб дверцята будиночка колодязя завжди були закритими.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что лучше: офсет либо ...
Наступна новина: Як впливає музика в машині ...

КОМЕНТАРІ