Як впливає музика в машині на водія?

Як впливає музика в машині на водія?

24.10.16 15:21 0 1709

Зовсім недавно вчені провели кілька експериментів, які покликані зрозуміти, як гучна музика в машині може перешкодити або допомогти водієві під час керування транспортним засобом.

Ну позитивних моментів вчені не знайшли зате є кілька негативних, які можуть дуже сильно вам перешкодити за кермом:

  • Було встановлено, що при прослуховуванні голосної музики, швидкість фізичних або розумових дій зменшується на 20 %. А це дає можливість на не дуже приємні наслідки;
  • Також вченими було встановлено, що люди, які слухають гучну музику за кермом, вдвічі частіше порушують правила дорожнього руху, а саме проїзд на заборонний знак світлофора. Причому вчені помітили тенденцію, що чим вище рівень гучності, тим сильніше падала реакція;
  • Також вчені встановили, що тип водіння дуже сильно залежить від стилю музики.

Так що, пам'ятаєте, що гучна музика в машині може стати причиною аварії.

Яку музику слухати в машині?

Дуже часто ви не звертаєте увагу, на такий важливий фактор, як музика, яку ви слухаєте. Особливо це важливо, коли ви їсте за кермом автомобіля, і помилка може коштує дуже дорого. То яку музику слухати в машині корисно і безпечно? Про це нам розповість редактор сайту www.mp3sbornik.ru, на якому ви можете скачати mp3 музику в своє авто.

Для початку хочеться сказати, що будь-яка музика відволікає увагу. Тільки подумайте, яке навантаження відчуває ваш мозок, коли ви за кермом. Адже відомо, що за один день сучасна людина отримує інформацію рівну інформації, яку отримувала людина з шістнадцятого століття за все життя. А мозок за ці чотири століття не змінився.

Тому, коли людина за кермом слухає музику, деякі функції уваги відключаються через брак ресурсів. Це може, вилитися в тунельному зорі, коли ви не бачите, що відбувається з краю. Ви можете гірше відчувати машину. У кожного - це проявляється по своєму, але відомо, що музика переймає частину уваги на себе.

Але їздити зовсім без музики це теж не варіант. Через двадцять хвилин монотонної їзди без музики багатьох водіїв вганяє в сон, що ще страшніше.

Але потрібно знати яку музику слухати в машині. Музика безпосередньо впливає на ваш настрій і на стиль водіння відповідно. Тому, радимо для людей, які за своєю природою агресивні, легко виходять з себе і ганяють на дорозі, слухати спокійну і мелодійну музику, яка буде їх стримувати. Якщо ж ви спокійна людина, вам підійде те, що буде стимулювати швидкість вашого мислення, що посприяє поліпшенню реакції на події на дорозі.

Так само музика вкрай необхідна, якщо ви починаєте засинати за кермом. У таких випадках радимо музику з часто мінливим звуком і яка вас може роздратувати, а саме увімкніть радіо, по якому крутять рекламу або дебати.

До числа небезпечних напрямків можна віднести важкий рок, Хаус, RnB, хіп-хоп. Вчені відзначають, що подібного роду музика відволікає водія від дороги. Така музика сприяє нападам агресії, нервозності, музика як би провокує водія на швидку їзду. Якщо говорити про ритмічну клубну музику, то з результатів експерименту випливає, що в міру збільшення темпу музики спостерігається, що рух водіїв стає більш ризикованим (більш швидким, більше порушень правил дорожнього руху). Зі статистики випливає, що дорожньо-транспортні пригоди трапляються майже в два рази частіше у тих, хто слухав «швидку» музику, ніж у тих хто слухав «середню», «повільну» або взагалі їхав в тиші. Звичайно, кожен водій слухає те, що йому подобається, але в дорозі не рекомендується слухати подібного роду музику.

І пам'ятайте. Помилка за кермом може коштувати вам найдорожчого - це життя. Тому ви повинні робити тільки те, що допомагає вам за кермом, а не відволікає.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Коли потрібно чистити ...
Наступна новина: Виправлення кредитної ...

КОМЕНТАРІ