Четверту пожежну частину відкрили у громаді на Тернопільщині

Четверту пожежну частину відкрили у громаді на Тернопільщині

25.10.16 13:51 0 601
У селищі Микулинці Теребовлянського району відтепер є своя пожежно-рятувальна станція. Урочистості з нагоди відкриття 25-го державного пожежно-рятувального поста 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС України у Тернопільській області відбулися 21 жовтня.

Пост функціонуватиме на базі місцевої пожежної команди, що діяла у селищі до 2009 року. Однак шість останніх років рятувальна служба не працювала тут взагалі, а в занедбаному приміщенні знаходили притулок безхатченки. Та після створення у минулому році Микулинецької громади, ідея відновлення роботи пожежної була одностайно підтримана.

Реконструкція приміщення, здійснення ремонтних робіт, оснащення меблями та технікою обійшлося близько 800 тис грн, з них – 390 тис гривень – це кошти громади, які як видно були витрачені не даремно. Службу у новому підрозділі нестимуть 13 рятувальників, усі вони мають відповідну підготовку. Хтось із них тільки розпочинає професійний шлях, а дехто знову повернувся на робоче місце.

На території Микулинецької громади розташовано 7 об'єктів підвищеної небезпеки, в тому числі три автозаправні станції. Тож для жителів 12 найближчих сіл – наявність рятувальників, які готові швидко прийти на допомогу, є життєво-необхідною.

«Реформа децентралізації передбачає надання якісних послуг на місцях. Наша мета - щоб у кожній громаді функціонував ФАП, ЦНАП, поліцейська станція та пожежна частина», - підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Під час урочистостей з нагоди відкриття Степан Барна вручив грамоти Тернопільської обласної державної адміністрації рядовим Василю Пилипу, Василю Кобелю та Івану Стебницькому за сумлінне та добросовісне ставлення до виконання посадових обов'язків, досягнені позитивні результати в роботі, самовідданість і професіоналізм під час виконання службових завдань.

Загалом на Тернопільщині в 2016 році відкрито уже чотири пожежно-рятувальні частини. І це є свідченням того, що в області питання безпеки громадян переходить на глибший рівень. У червні команда державних вогнеборців з'явилася в селі Ласківці, Теребовлянського району. У серпні та вересні запрацювали бригади пожежників-добровольців у Великих Гаях, Тернопільського району та у с. Литячі, Заліщицького району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині служба ...
Наступна новина: Все що потрібно знати про ...

КОМЕНТАРІ