Вінничина: в області буде здійснено ряд перевірок закладів харчування для запобігання розповсюдження сурогатного алкоголю та гострих інфекційних захворювань (+фото)

Вінничина: в області буде здійснено ряд перевірок закладів харчування для запобігання розповсюдження сурогатного алкоголю та гострих інфекційних захворювань (+фото)

25.10.16 16:18 0 540
24 жовтня відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації з питань попередження розповсюдження інфекційних захворювань, в.ч. сальмонельоз, грип та запобігання реалізації в області сурогатної горілки.

Відкриваючи засідання перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко відмітив, що враховуючи останні події з розповсюдженням африканської чуми в сусідній з нами Хмельницькій області та отруєння людей з летальними наслідками сурогатною горілкою проведення сьогоднішнього заходу стало нагальним.

«Завдання нашої комісії – приймати жорсткі рішення, що дасть можливість здійснити ряд заходів, в тому числі відповідні перевірки закладів торгівлі та побуту, для попередження розповсюдження інфекційних захворювань, а закладів харчування для недопущення продажу сурогатної горілки» - наголосив Андрій Гижко.

Також він відзначив, що завдяки злагодженим діям всіх структур задіяних в ТЕП ТНС вдалося попередити проникнення африканської чуми на територію нашої області, адже одразу були здійсненні певні карантинні заходи, в т.ч. дезинфікація автотранспорту на дорогах між Вінницькою та Хмельницькою областю. Андрій Гижко ще раз наголосив на тому, що заражена свинина не є небезпечною для людини, але є небезпечною для самих тварин оскільки захворівши в них піднімається температура та вони гинуть.

В свою чергу, начальник головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан в доповіді відзначив, що з початку цього року в області зареєстровано 6 випадків гострих інфекційних захворювань в наслідок яких постраждали 67 громадян. Більшість спалахів - побутові. Він також наголосив, що обласна та районні комісії мають в цьому кварталі обов'язково здійснити перевірку закладів, які організовують масові заходи, тобто ресторани та кафе. Особливо необхідно забезпечити перевірку закладів харчування, які працюють не постійно, а лише під замовлення.

По завершенню засідання перший заступник голови облдержадміністрації дав відповідні доручення, а комісією було прийняте відповідне рішення.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Вінничині підозрюваному ...

КОМЕНТАРІ