2016 рік має всі передумови стати для Вінниччини найбільш успішним за весь період української незалежності (+фото)

2016 рік має всі передумови стати для Вінниччини найбільш успішним за весь період української незалежності (+фото)

25.10.16 14:36 0 548
На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій під час щотижневої оперативної наради з керівниками департаментів та служб регіону.

За його словами, статистичні показники розвитку Вінницької області за підсумками 9 місяців поточного року дуже обнадійливі. «З огляду на дуже успішний рік для галузі АПК, яка «притягує» найбільше показників, позитивні результати будуть відчутні і для переробної промисловості, і для місцевих бюджетів», - підкреслив Валерій Коровій.

Так, за обсягами виробництва аграрної продукції Вінниччина перебуває на І місці у загальнодержавному рейтингу. Перші позиції посідає регіон і за обсягами виробництва продукції на 1 особу, і за темпами приросту (+14,3 %), і за обсягами виробництва молока, а питома вага регіону в загальному обсязі виробництва валової продукції сільського господарства за результатами ІІІ кварталу становить 8,4 %.

За словами керівника ОДА, таких показників вдалося досягти значною мірою завдяки успішно реалізованому проекту Миронівського МХП. «Нещодавно було прийнято рішення про розширення цього проекту. Друга черга передбачатиме майже 500 млн. доларів інвестицій, причому базовим елементом буде будівництво потужної біогазової установки, яка дасть можливість припинити всі розмови довкола екологічної проблематики», - повідомив Валерій Коровій.

Позитивні результати демонструє регіон і в інших сферах діяльності. Зокрема, за індексом будівельної продукції області посідає 2-у сходинку в Україні, а динаміка приросту обсягів промислового виробництва становить +2 % до відповідного періоду минулого року.

«Якщо нам дасть Бог нормально пройти непростий 4 квартал, то 2016-й буде найбільш успішним роком для Вінницької області за всю історію незалежності України», - підсумував голова облдержадміністрації.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вересневий внесок ...
Наступна новина: Децентралізація на ...

КОМЕНТАРІ