Плоска покрівля: функціонально,зручно,вигідно

Плоска покрівля: функціонально,зручно,вигідно

25.10.16 21:22 0 1906

Плоска покрівля - це один з найпоширеніших варіантів облаштування даху як житлових, так і промислових будівель. Доступна ціна, можливість отримати додаткову площу на даху, простота і зручність монтажу, нескладне облаштування покрівлі - все це робить її популярною і затребуваною. Далі ми більш детально розглянемо різновиди даної покрівлі і розповість нам про це співробітник компанії "ПромСервіс": http://ps-kem.ru/uslugi/remont-i-rekonstruktsiya-ploskih-krovel/, в якій можна замовити ремонт, реконструкцію та облаштування плоскої покрівлі в Новосибірську.

Основні види

В незалежності від виду покрівельного покриття плоску покрівлю можна розділити на чотири види:

  • неексплуатована;
  • експлуатована;
  • інверсійна;
  • традиційна.

Серед різновидів покрівельних гідроізоляційних покриттів для плоских покрівель мембранна є однією з найпопулярніших. ПВХ-мембрана гарантує надійний, довговічний і красивий (завдяки широкій палітрі кольорів) дах з підвищеними фізико-механічними характеристиками. Облаштувати плоску покрівлю з мембрани можна в будь-який сезон: використовувані матеріали стійкі до високих і низьких температур. Укладання ПВХ-мембран відбувається із застосуванням спеціального зварювального устаткування без використання відкритого полум'я, що також підвищує пожежобезпечність всієї системи ізоляції.

Інший вид покриття - це наплавлювана гідроізоляція, яка відрізняється доступною ціною і популярністю технологій. Монтаж відбувається із застосуванням полімерно-бітумних матеріалів. Крівля, що наплавляється - це надміцний гідроізоляційний шар на основі несхильного до гниття полотна. Довговічність покрівельних систем з використанням бітумно-полімерних матеріалів може становити більше 25 років, за умови якісного виконання робіт, застосування якісних матеріалів, виконання своєчасної експлуатації.

Плоскі неексплуатовані покрівлі

Облаштування плоских покрівель на даху, який не буде піддаватися навантаженням, наприклад, покрівля не буде використовуватися як додаткова житлова експлуатована площа. Однак, витрати на подібне покриття значно менші, ніж, наприклад, при монтажі покрівлі інших видів.

Експлуатована покрівля

На сьогоднішній день цей вид покрівлі користується великим попитом. Створення додаткової площі на поверхні покрівлі може бути пов'язане з облаштуванням кафе, спортивного майданчика, стоянки транспорту і т. д. Облаштування покрівлі даними чином коштує значно дорожче неексплуатованої, але має суттєві переваги: ​​крім додаткової площі, вона гарантує більш тривалий термін служби.

Інверсійні покриття

Особливість облаштування плоских покрівель інверсійного типу полягає в тому, що монтаж утеплювача здійснюється на гідроізоляційний шар, що не піддається ультрафіолетовому, температурному і механічному впливу. А дренажний шар і геотекстиль, в свою чергу, захищають шар утеплювача від зовнішніх факторів. Після чого укладається шар тротуарної плитки (терасові плити). При додаткових навантаженнях на покрівлю (парковку) необхідно ретельніше подбати про захист гідроізоляційного шару. Облаштування покрівлі інверсійного типу вимагає ретельного дотримання технології будівництво, оскільки виправити допущену помилку без розтину баласту неможливо, а це спричинить за собою додаткові витрати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Нормативна та експертна ...
Наступна новина: Вибір гірськолижного шолома

КОМЕНТАРІ