У Володимир-Волинській місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів

У Володимир-Волинській місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів

26.10.16 11:51 0 507
У Володимир-Волинській місцевій прокуратурі під головуванням керівника місцевої прокуратури Віталії Книш відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів міст Володимира-Волинського та Нововолинська, Володимир-Волинського, Горохівського, Іваничівського, Турійського та Локачинського районів.

Розпочинаючи нараду, керівник місцевої прокуратури наголосила, що вжиті правоохоронними органами у 2016 році заходи певною мірою сприяли стабілізації криміногенної ситуації.

Загальний рівень злочинності по території місцевої прокуратури становить 94,6 злочинів на 10 тисяч населення. Суттєво вищим він є у Нововолинську та Володимирі-Волинському (150 та 130 злочинів на 10 тисяч населення відповідно). Найнижчий рівень злочинності у Горохівському та Іваничівському районах.

Кількість облікованих на території кримінальних правопорушень за 9 місяців цього року (2416) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (2340) зросла лиш на 3,2%. Проте на 39 % зросла кількість облікованих злочинів у Нововолинську та на понад 32 % – у Горохівському районі.

Внаслідок активізації спільної роботи правоохоронних органів із профілактики злочинності, зокрема, у підлітковому середовищі, наполовину зменшилася кількість кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми. Знизилося число злочинів, учинених особами, які раніше їх вчиняли, та у групі осіб. Зменшилася кількість тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі зі смертельними наслідками, шахрайств та хуліганств.

Водночас незадовільною є робота правоохоронних органів із виявлення розкрадань бюджетних коштів й зловживань у сфері державних закупівель.

Потребує покращення якість та ефективність досудового розслідування, здійснюваного слідчими органів поліції. Не сприяють зміцненню законності порушення вимог кримінального процесуального законодавства, які допускають слідчі територіальних відділів поліції.

Такий стан злочинності обумовлений прорахунками у здійсненні профілактичної роботи серед населення. Не сприяє профілактиці поширення на території зловживання алкогольними напоями, що в свою чергу тягне за собою вчинення злочинів на ґрунті пияцтва.

Завершуючи нараду, керівник Володимир-Волинської місцевої прокуратури зауважила, що проблеми зі злочинністю потребують комплексного вирішення усіма правоохоронними органами.

За результатами наради буде вжито низку заходів задля підвищення рівня ефективності запобігання і протидії злочинності на території, на яку поширюється юрисдикція місцевої прокуратури.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ