У Луцькому зоопарку відбулося Свято гарбуза

У Луцькому зоопарку відбулося Свято гарбуза

26.10.16 15:19 0 644
М'ясо у гарбузах – для тигрів, солодка гарбузова каша – для відвідувачів. На додачу до цього – веселі аніматори, майстер-класи із петриківського розпису та бісероплетіння, показові годівлі і подаруночки для найменших. А ще – безліч позитиву та чудова осіння погода, які ніби сприяла проведенню у Луцькому зоопарку Свята гарбуза, яке влаштували з нагоди першої річниці роботи закладу після реконструкції у рамках проекту “Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони в Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму”.

Вже вкотре на території КП “Луцький зоопарк” відбулося свято для юних та маленьких відвідувачів.

Розпочалися забави із майстер-класу з петриківського розпису. Тут аж зорганізувалася черга. І щойно малювати-розфарбовувати закінчувала одна дитина, як її змінювала інша. Власноруч створені шедеври їхні автори забирали на згадку додому.

А потім гості зоопарку тішилися з показової годівлі пеліканів, які їдять тільки рибу. Причому якщо не зловлять поживу на льоту, то потім легко піднімають її з землі, адже мають для цього спеціально загнутий дзьоб.

Після птахів естафету розваг “підхопили” тигри. Працівники зоопарку принесли у порожній прогулянковий вольєр цих хижаків гарбузи, заздалегідь напхані м'ясом. Тож коли смугастики спробували дістати поживу, радощам і дорослих, і дітей не було меж. Тварини аж ніби розуміли свою місію, тож для задоволення відвідувачів майстерно розправлялися з гарбузами та влаштовували такі собі “розбірки” за один шматок харчу, хоч на землі їх було чимало.

Коли годівля закінчилася, до дітей прийшли Маша і Ведмідь. Конкурси, розваги, рухливі ігри – малеча ні на секенду не давало спочинку улюбленим героям.

До речі, у цей час поціновувачі рукоділля займалися на майстеркласі із бісероплетіння – вчилися творити красу та розуміти, наскільки кропіткої праці вона потребує.

А ще було зорганізовано частування. Причому кухарями у цей недільний день стали люди, від роботи яких значною мірою залежить функціонування нашого зоопарку. Адже неймовірно смачний чай і запаморочливо-неповнорну гарбузову кашу зварили бухгалтери комунального підприємтва.

А щоб нагадати, як і з чого починалися ці зміни, які дозволяють нам нині називати Луцький зоопарк місцем найкомфортнішого відпочинку на природі у межах міста, підготували фотостенд зі світлинами, що показують зоопарк до і після реконструкції.

КП “Луцький зоопарк”

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Формування майбутнього ...
Наступна новина: Чернівці: У державній ...

КОМЕНТАРІ