Вінничина: на жодній адміністративній території області рівень захворюваності на грип не перевищує епідеміологічний поріг

Вінничина: на жодній адміністративній території області рівень захворюваності на грип не перевищує епідеміологічний поріг

26.10.16 18:32 0 553
Департаментом охорони здоров'я облдержадміністрації спільно з ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснюється постійний моніторинг стану захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

В поточному році, починаючи із жовтня, розпочалось сезонне зростання захворюваності на гострі респіраторні інфекції.

Впродовж 42-го тижня року захворюваність на дані інфекції знизилась та склала 423,1 випадків на 100 тис. нас., при епідеміологічному порозі 562,3 випадків на 100 тис. нас.

Захворюваність в цілому по області була на 25,0% нижчою епідеміологічному порогового рівня. В цілому по області за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 6785 осіб, серед захворілих 4557 (67,2%) дітей. Було госпіталізовано 258 осіб, в т.ч. 228 дітей.

На жодній адміністративній території області рівень захворюваності не перевищував епідеміологічному поріг. Летальних випадків не зареєстровано. Найбільш високі рівні захворюваності на дані інфекції реєструвалися на території м. Вінниці, Козятинського, Крижопільського, Літинського та Піщанського районів.

Впродовж вересня-жовтня 2016 року, у вірусологічній лабораторії Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України методом люмінесцентної мікроскопії було досліджено матеріал від 17 осіб, отримано 4 позитивних результати на парагрип.

Специфічна профілактика (вакцинація), на сьогоднішній день є суттєвим захисним механізмом захисту від грипу та його ускладнень. Для проведення специфічної профілактики грипу та ГРВІ в цілому по області відібрано 12801 особу з групи ризику. Щеплення цих осіб не розпочинались через відсутність вакцин.

Станом на 24.10 2016р в регіонах України вакцина відсутня, в зв'язку з проходженням тестування (контроль якості) в Державному експертному центрі МОЗ України. В Україну завезено 150 тис. доз протигрипозної вакцини. Очікується в основному протигрипозна вакцина «Ваксігрип» (суспензія по 0,25 мл.) виробник - Санофі Пастер С.А. Франція.

Довідково: на підставі загальних результатів вивчення циркулюючих штамів вірусу грипу, на території України очікується циркуляція наступних штамів вірусу грипу в епідсезоні 2016-2017рр:

• А/ Каліфорнія/ H1N1-важкий, агресивний перебіг з швидким виникненням ускладнень у вигляді пневмонії;

• A/ Мічеган/ H1N2- подібний до Каліфорнії;

• A / Hong Kong/ H3N2- вражає в першу чергу людей похилого віку, та осіб з хронічними захворюваннями;

• B / Brisbane/- вражає в першу чергу дітей до 5 років( не мають до нього ніякого імунітету);

• В/Phuket/- подібний до / Brisbane/.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку виявлено факти ...
Наступна новина: Прокурор Рівненської ...

КОМЕНТАРІ