На Тернопільщині на 26,5% зросла заробітна плата

На Тернопільщині на 26,5% зросла заробітна плата

26.10.16 13:29 0 492
На колегії обласної державної адміністрації підвели підсумки соціально-економічного розвитку Тернопільщини за 9 місяців поточного року.

«У порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 28,2% збільшилися обсяги реалізації промислової продукції, на 7% - промислового виробництва; на 4% обсяги виробництва продукції сільського господарства. Також зріс оборот роздрібної торгівлі – на 3,6%», - зазначила директор департаменту економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Галина Воляник.

За словами Галини Воляник, зростання обсягів промислового виробництва вдалося завдяки підприємствам добувної галузі (зростання - 25,3%), підприємствам із виготовлення деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності (33, 9%) та підприємствам з виробництва харчових продуктів та тютбнових виробів (11,7%).

Щодо обсягів виробництва валової продукції сільського господарства, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, показники зросли на 4,3%. Це складає 6, 2 млрд грн.

«В області зросла середньомісячна заробітна плата. Зараз вона становить 3548 грн. Це на 26,5% більше, ніж в минулому році. Крім того, на 9,8% зріс індекс реальної заробітної плати –співвідношення інфляції і номінальної заробітної плати», - констатувала Галина Воляник.

Позитивні тенденції простежують і в сфері сільського господарства. Зокрема, цьогоріч аграрії намолотили на 14,3% зернових та зернобобових культур. Зросла і урожайність – на 0,7 цнт з га.

"Ми посилено працюємо над системним моніторингом показників соціально-економічного розвитку області. Думаю, це допоможе нам, щоб ці позиції втримати і надалі", - зазначив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

Нагадаємо, 25 жовтня відбулося засідання колегії обласної державної адміністрації.

На порядку денному розглянули питання про підсумки соціально-економічного розвитку області за III квартал 2016 року; про підсумки літнього оздоровлення дітей у 2016 році; про розвиток музейної справи на Тернопільщині.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінниччині відбувся ...

КОМЕНТАРІ