На Тернопільщині висадили майже 100 тис саджанців молоденьких дубів

На Тернопільщині висадили майже 100 тис саджанців молоденьких дубів

26.10.16 13:56 0 561
Акція на підтримку збереження та відновлення лісу відбулася у всіх 17 районах області – запропонував реалізувати її Голова обласної адміністрації Степан Барна.

«Щоб ліси не пропадали, їх треба відновлювати, насаджувати. Я думаю, що обов`язок кожного громадянина – посадити в цьому році щонайменше по одному дереву. Я думаю, що цю акцію підтримають усі жителі нашої області», - зазначив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

Як стверджують експерти, для осінньої посадки годяться листяні породи дерев. Дощова погода в день акції не стала на заваді, а тільки сприяла тому, що дерева краще приймуться. Самі лісники кажуть, що допомога громадськості в їхній роботі є дуже важливою й запрошують долучатися частіше.

«Такі акції потрібні, щоб громадськість бачила, що ліс насаджується, доглядається, а не тільки заготовляється», -підкреслив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко.

Висаджували дуби по всій області – на загальній площі у близько 30 га. Голова Обласної адміністрації, заступники, працівники апарату та структурних підрозділів Тернопільської ОДА озеленювали ділянку у с.Давидківці, Чортківського району.

«Ми зробили дуже потрібну справу – ми доклалися до лісового господарства і примноження лісів. Тому закликаємо всіх долучатися», - зазначив начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей ОДА Ігор Кульчицький.

Подібні акції спільної дії на Тернопільщині відбуваються досить часто. Разом із тим, що вони мають суспільно важливий ефект, також сприяють укріпленню командних відносин.

«Ми всі усвідомлюємо нашу відповідальність перед майбутніми поколіннями. Адже що зараз посадимо, то через років 20 будемо мати», - наголосив заступник голови-керівник апарату Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Вонс.

Загалом на Тернопільщині діє п'ять лісових господарств, працівники яких постійно дбають про те, щоб «зелені легені» краю не виснажувалися. В середньому протягом року здійснюється лісовідновлення на площі понад 600 га, а новий ліс висаджують на площі ще у 30-40 га. Захід області краще підходить для бука, Північ полюбляє сосна, а для Центру та Сходу в більшій мірі характерні дуби.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відбувся ...
Наступна новина: На Тернопіллі в ОДА провели ...

КОМЕНТАРІ