«Формування майбутнього Європи» очима учнівНВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» м. Жмеринки (+фото)

«Формування майбутнього Європи» очима учнівНВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» м. Жмеринки (+фото)

26.10.16 15:02 0 580
Вчора, 24 жовтня, Вінницька громадська організація «Асоціація євроклубів Вінниччини» провела чергову дидактичну гру-тренінг в рамках євроінтеграційного проекту «Формування майбутнього Європи» на базі НВК «Жмеринська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей». Проект став можливий завдяки підтримки обласної державної адміністрації та частково фінансується за рахунок коштів обласного бюджету.

Нагадаємо, що громадська організація «Асоціація євроклубів Вінниччини» стала однією з 12 переможців конкурсу з визначення програми, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

«Формування майбутнього Європи» – один з найцікавіших та найкреативніших проектів з тих, які брали участь в нашому конкурсі», – відзначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

Метою проекту є покращення обізнаності учнівської молоді Вінниччини з тематики розширення Європейського Союзу та як наслідок – усвідомлення необхідності проведення відповідних реформ в Україні.

У ролі тренерів гри «Формування майбутнього Європи» виступили викладач Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, кандидат історичних наук, доцент Олександр Неприцький та голова громадської організації «Асоціація євроклубів Вінниччини» Єлизавета Савчук.

«Це вже 8 гра-тренінг. Загалом, у рамках проекту буде проведено 20 тренінгів в навчально-освітніх закладах міста Вінниці та Вінницької області», – розповів Олександр Неприцький.

«Інтерактивний захід такого роду покликаний розвивати ораторські здібності його учасників, навчить працювати в команді та приймати виважені рішення, критично мислити», – впевнена Єлизавета Савчук.

А так бачать «Формування майбутнього Європи» учні, які відвідали дидактичну гру-тренінг:

– Гра сподобалася тим, що вона заохочує прагнення підростаючого покоління українців до кращого майбутнього (Триполко Катерина);

– Тренінг дає свідоме розуміння процесу та наслідків вступу нашої країни до Європейського Союзу (Попеско Яна);

– Ми змогли «приміряти» на себе різноманітні ролі чиновників та парламентарів Європейського Союзу. Відчули себе важливими у творенні майбутнього тієї чи іншої країни (Кульпіта Юлія).

– Такий інтерактивний захід дає змогу побачити процес євроінтеграції «з середини», а головне – зрозуміти, що це не така вже й легка й швидка справа як здається на перший погляд (Вержук Анна);

– Тренінг, як на мене, в першу чергу вчить спілкуватися та знаходити спільну мову з оточуючими тебе людьми (Мельник Владислав);

– Незабутня гра. На мою думку, такі заходи потрібно частіше проводити серед української молоді (Войцицька Олександра).

По завершенню заходу учасники отримали спеціальні сертифікати.



















































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцькому зоопарку ...

КОМЕНТАРІ