Вінничина: на Гайсинщині храм із дивовижною історією повернено у власність місцевої релігійної громади (+фото)

Вінничина: на Гайсинщині храм із дивовижною історією повернено у власність місцевої релігійної громади (+фото)

26.10.16 10:07 0 517
Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав с. Бубнівку Гайсинського району із важливою місією – передати приміщення місцевого храму – церкви св.Трійці у власність громади.

« Шановні святі отці та парафіяни храму!- звернувся очільник області до присутніх на урочистому богослужінні,- Наша Вінниччина одна із тих областей, де зусиллям духовенства та народу збережено найбільша кількість старовинних сакральних пам'яток. Серед них і такі унікальні дерев'яні споруди, як храм в с.Бубнівка Гайсинського району, якому в цьому році виповнилося 125 років. Це унікальний дерев'яний архів, який містить в собі історію десятиліть. За цей час йому разом з вірянами довелося пережити чимало випробувань - дві світові війни, революції, гоніння на церкву, репресії».

У своєму виступі Валерій Коровій нагадав, що роки радянської влади все церковне майно було націоналізоване. Тодішня влада намагалася стерти з лиця землі всі духовні скарби та надбання народу. Храми руйнувалися, або перетворювалися на складські приміщення, будинки культури, стайні і інші заклади. Наруга над святинями була страшною. Але народ і церква вистояли. Нинішнє свято цьому підтвердження.

« я хочу відновити історичну справедливість та вручити вірянам офіційні документи, згідно яких храм повертається із державної власності у власність релігійної громади»,- зазначив голова ОДА,- Маю надію, що ваш храм і надалі служитиме Господу, на благо українського народу та розквіту нашої держави».

Валерій Коровій також вручив настоятелю парафії отцю Олександру квіти, як подяку духовенству та вірянам всіх поколінь, за великі труди у будівництві та відродженні Свято-Троїцького храму

Довідково:

Церква св.Трійці збудована у 1752 р. – дерев'яна триверха хрещата, з окремою дерев'яною дзвіницею. Дзвіниця розібрана у 1890 р., церква розібрана після 1891 р. Нова церква збудована у 1889 – 1891 рр. – дерев'яна на кам'яному фундаменті. Націоналізована у 1927 році.

































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: У виконавчих ...

КОМЕНТАРІ