В області проходить штабне тренування з органами управління Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (+фото)

В області проходить штабне тренування з органами управління Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (+фото)

26.10.16 14:28 0 512
Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту області на 2016 рік, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 21 квітня 2016 року №263, 25 жовтня проведене штабне тренування з органами управління Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту за темою: “Дії органів управління обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в складних умовах осінньо-зимового періоду”.

Мета тренування: удосконалення навичок керівного складу органів управління обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в складних умовах осінньо-зимового періоду, перевірка готовності сил і засобів, відпрацювання необхідних документів.

До участі у тренуванні залучаються:

Департамент цивільного захисту обласної державної адміністрації;

представники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту, підприємства, установи і організації, що входять до складу служб ЦЗ.

При проведенні штабного тренування поставленні завдання:

1. Уточнити плани реагування на надзвичайні ситуації і склад сил цивільного захисту області, що залучаються до виконання рятувальних та інших невідкладних робіт у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, пов'язаних з дефіцитом енергоресурсів у зимовий період.

2. Уточнити схеми оповіщення та порядок оповіщення органів управління, сил цивільного захисту, суб'єктів господарювання, населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій та подальше інформування у сфері цивільного захисту.

3. Удосконалити практичні навички керівного складу та посадових осіб органів управління цивільного захисту області з організації роботи при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у складних погодних умовах зимового періоду.

Питання, на яких зосереджено увагу при підготовці до роботи в осінньо-зимовий період:

1. Створення необхідних запасів паливно-мастильних та посипкового матеріалів для забезпечення сталого автомобільного сполучення на автошляхах області;

2. Забезпечення:

- аварійними автономними джерелами енергопостачання закладів охорони здоров'я, об'єктів соціальної сфери, теплового та водопровідно-каналізаційного господарства;

- оперативно-диспетчерські служби та аварійні бригади необхідним майном до штатного розпису;

- виконання в повному обсязі Плану заходів з підготовки підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об'єктів соціальної сфери області до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2016-2017 років.

За підсумками штабного тренування відбудеться заслуховування посадових осіб обласних спеціалізованих служб цивільного захисту із відпрацьованими документами (оцінка обстановки, проведені розрахунки, пропозиції до рішення голови обласної державної адміністрації на ліквідацію надзвичайної ситуації).





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ