На Вінниччині завершився прес-тур в рамках історико-краєзнавчого проекту «Європейці Вінниччини» (+фото)

На Вінниччині завершився прес-тур в рамках історико-краєзнавчого проекту «Європейці Вінниччини» (+фото)

26.10.16 11:20 0 506
У суботу, 22 жовтня, Вінницький обласний осередок Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина» завершив трьохденний прес-тур історичними місцями перебування «європейців Вінниччини» організованого у рамках реалізації історико-краєзнавчого проекту «Європейці Вінниччини».

Нагадаємо, що проект передбачає пошук, узагальнення, розповсюдження та популяризацію історичних відомостей про відомих діячів Європи, що народилися або, в той чи інший період свого життя, перебували на території Поділля, а також виготовлення низки інформаційних матеріалів. Так, планується створення історично-туристичної карти формату А1 на якій буде позначено всі місця, де проживали, або в той чи інший період знаходилися «європейці Вінниччини» та аналогічного бренд-волу, який буде переданий до Вінницького обласного краєзнавчого музею, друк двомовних (українсько-англійських) буклетів накладом 5000 примірників для розповсюдження навчально-освітніми закладами, бібліотеками та музейними установами області.

«Наш проект – це чудовий шанс познайомити громадськість Вінниччини з тими визначними постатями українсько-європейської історії, які в той чи інший час перебували на території Поділля та залишили низку зразків матеріальної культури, більшість з яких – визначні пам'ятки архітектури України», – відзначив координатор проекту «Європейці Вінниччини» Олексій Гаврилов.

Протягом суботнього прес-туру представники засобів масової інформації області відвідали низку історичних місць, що безпосередньо пов'язані з вінничанами, які так чи інакше мають відношення до соціально-економічного та культурного становлення Європи. Так, журналісти змогли побачити костел Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії у селі Мурафа та костел Св. Флоріана у м. Шаргород Шаргородського району, костел-усипальню Потоцьких у с. Печера Тульчинського району, палац княгині Марії Щербатової у м. Немирів Немирівського району та багато інших пам'яток культури.

Зазначимо, що проект «Європейці Вінниччини» став можливий завдяки підтримці обласної державної адміністрації та частково фінансується за рахунок коштів обласного бюджету.

Детальніше з проектом можна познайомитися у соціальній мережі «Facebook» за допомогою спеціальної відкритої групи під назвою «Європейці Вінниччини» (www.facebook.com/groups/969854133111968/?pnref=story), у якій висвітлюються усі новини та події, пов'язані з реалізацією однойменного проекту, зокрема фотографії та біографічні дані визначних європейців, що перебували на Поділлі.

























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На комунальних ...
Наступна новина: У 7-ми районах Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ