Вінничина: агропромисловий комплекс області в поточному році демонструє високі показники зростання (+фото)

Вінничина: агропромисловий комплекс області в поточному році демонструє високі показники зростання (+фото)

28.10.16 10:18 0 497
Про це повідомив під час виїзної колегії ОДА в м. Гайсині директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик.

Так, у січні-вересні 2016р. загальне виробництво продукції сільського господарства, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшилось на 14,3 %, у т.ч. в рослинництві на 21,8 %, в тваринництві - на 2,5 %.

За підсумками 9-ми місяців 2016 року Вінницька область зайняла 1 місце серед регіонів України за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства, за темпами виробництва та за обсягами виробництва на одну особу. В регіоні виробляється 8,4% обсягу валової продукції сільського господарства України.

В цьому році вперше сільгосптоваровиробниками області вироблено понад 3 млн. тонн зерна ранньої групи, в т.ч. 2,3 млн. тонн пшениці.

«Валовий збір зернових очікується на рівні 5,4 млн. тонн, що перевищить минулорічний показник більш ніж на 40 відсотків та перевищить показники «рекордного» 2014 року,- запевнив Микола Неї лик.

За його словами цукрові буряки викопано на 66 % площ і накопано майже 1,8 млн. тонн цукрових коренів.

Посадовець також відзначив,що завдяки сприятливим погоднім умовам та впровадженню сучасних технологій вирощування отримано значне зростання урожайності практично всіх сільськогосподарських культур. Так, наприклад, в порівнянні з минулим роком урожайність ранньої групи зернових зросла в середньому на 19,4 %, кукурудзи – на 77,1%, цукрових буряків – на 34,3%, соняшнику – на 15,6%.

Микола Неїлик підкреслив, що тваринницька галузь області також демонструє приріст виробництва:

«Майже на 2 відсотки нарощено виробництво молока (662,9 тис. тонн), на 3 відсотки – яєць (697,6 млн. штук ), на 5,6 відсотки збільшилась реалізація м'яса (334,6 тис. тонн) ».

Він також відзначив позитивну динаміку в залученні інвестицій в аграрний сектор. Так, за І півріччя приріст прямих іноземних інвестицій з початку року склав 379,1 тис. дол.. США (1,5%). Обсяги капітальних інвестицій зросли за перше півріччя в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 40,6 % і склали 1130 млн. грн.

Презентація.ppt





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підтримали проекти ...
Наступна новина: 30 жовтня відзначатимуть ...

КОМЕНТАРІ