У Тернополі перебуває волонтерський агітпотяг «Єднання України. Труханівська Січ»

У Тернополі перебуває волонтерський агітпотяг «Єднання України. Труханівська Січ»

28.10.16 16:44 0 610
«Потяг єднання «Труханівська Січ» зранку прибув у Тернопіль. Його пасажири - школярі, студенти, волонтери, громадські активісти і військові із Луганської та Донецької областей. Мета такої акції - підтримка національної єдності.

Цього разу маршрут потяга пролягає через міста центральної та західної України. У Тернополі зранку на залізничному вокзалі учасників національно-патріотичного проекту «Потяг єднання «Труханівська Січ»» зустрів заступник міського голови Леонід Бицюра.

«Цей проект має на меті об’єднати людей зі Сходу та Заходу, ознайомити їх з побутом та життям на території різних областей, - зауважив Леонід Бицюра. – Ми завжди підтримуємо та сприяємо подібним проектам. Для учасників «Потягу єднання» ми спільно з козаками організували харчування, ознайомчі екскурсії та транспорт для пересування по місту».

Зустрілись учасники акції також з секретарем міськради Віктором Шумадою.

«Дякую організаторам цього заходу за їх небайдужість та ініціативу. Мерія Тернополя і надалі буде підтримувати подібні проекти та сприяти у їх проведенні», - зауважив Віктор Шумада.

До слова, під час акції у ЗОШ №12 відбулося відкриття меморіальної дошки Герою України, який загинув під час подій Революції Гідності Тарасу Слободяну.

Довідка. Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» започаткована за ініціативи 86 громадських та волонтерських організацій. Потяг Єднання об’єднує команду волонтерів, освітян, журналістів, документалістів, митців, громадських діячів та військових. У ході поїздки на зупинках у населених пунктах організатори акції проводять різноманітні заходи, зокрема, мистецькі акції, лекції, тренінги та майстер-класи, фестивалі, обміни культурними надбаннями.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ