У Луцьку реалізовується Комплексна програма підтримки військовослужбовців

У Луцьку реалізовується Комплексна програма підтримки військовослужбовців

28.10.16 17:14 0 538
Депутати на пленарному засіданні сесії міської ради розглянули та взяли до відома інформацію про хід виконання Комплексної програми підтримки військовослужбовців, призваних з міста Луцька на військову службу по мобілізації, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців-лучан.

Доповідач, заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що ця Програма – це комплекс заходів щодо фінансової, соціальної, медико-психологічної підтримки, а також сприяння вирішенню соціально-побутових проблем: військовослужбовців, призваних з міста Луцька на військову службу по мобілізації; членів сімей військовослужбовців, які на момент виникнення обставин проживали та проживають у місті Луцьку; членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які зареєстровані в місті Луцьку; військовослужбовців, які уклали контракт про проходження військової служби і на час укладання контракту зареєстровані в місті Луцьку.

До департаменту соціальної політики для оформлення та отримання пільг на житлово-комунальні послуги звернулось 434 учасники бойових дій та 55 інвалідів війни. В 2015 році пільги на житлово-комунальні послуги надавались для 337 учасників бойових дій та 28 інвалідів війни.

Станом на 1 жовтня 2016 року місцевою пільгою на житлово-комунальні послуги для членів сімей військовослужбовців, які призвані на військову службу по мобілізації для участі в антитерористичній операції, зокрема, на утримання будинку, користуються 672 особи. В 2014 році вказана пільга надавалась для 202 осіб, в 2015 році – 637 особам.

Для забезпечення підтримки військовослужбовців, які призвані на військову службу по мобілізації для участі в антитерористичній операції та членів їх сімей з коштів міського бюджету надається матеріальна допомога на лікування та вирішення соціально-побутових проблем. За результатами засідань комісії з питань надання грошової та матеріальної допомоги малозахищеним верствам населення в поточному році грошову допомогу надано 119 членам сімей військовослужбовців. В 2014 році на зазначені цілі надано матеріальну допомогу 758 особам, в 2015 році – для 682. В цілому на зазначені цілі з міського бюджету було профінансовано 1 044 720 гривень.

Відповідно до медичних рекомендацій, за кошти державного бюджету, учасники бойових дій та особи із числа членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції забезпечуються безкоштовним санаторно-курортним лікуванням. В поточному році видано путівки для 16 учасників бойових дій та 2 членів сімей загиблих, в 2015 році санаторно-курортними путівками було забезпечено 26 учасників бойових дій.

Члени сімей військовослужбовців, які призвані на військову службу по мобілізації для участі в антитерористичній операції, яким за медичними показами потрібне амбулаторне, стаціонарне лікування, зубопротезування тощо, взяті на диспансерне спостереження. Так, з початку 2016 року, за медичними показами, проведено амбулаторне лікування 377 осіб, стаціонарне лікування 192 осіб, лікування в денних стаціонарах 65 осіб, прийнято 63 пологів. Ще на обліку перебуває 30 вагітних дружин військовослужбовців.

В поточному році проведено медичні огляди 285 демобілізованих учасників АТО.

Управлінням освіти Луцької міської ради протягом літнього періоду 2016 року оздоровлено 211 дітей військовослужбовців, призваних на військову службу по мобілізації, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, учасників бойових дій.

Діти, батьки яких військовослужбовці, призвані на військову службу по мобілізації, а також діти загиблих (померлих) військовослужбовців влаштовуються у дошкільні навчальні заклади першочергово.

Забезпечується безкоштовне харчування в загальноосвітніх навчальних закладах для: дітей батьки, яких призвані на військову службу по мобілізації; дітей військовослужбовців на період їх відрядження для участі в антитерористичній операції; дітей батьки, яких проходили військову службу в зоні проведення антитерористичної операції та отримали статус інваліда війни І-ІІ групи; дітей, батьки, яких загинули у ході антитерористичної операції.

Станом на травень 2016 року харчувалося 423 дитини. В 2014 році харчувалося 284 дитини даної категорії; в 2015 році – 930 дітей.

Сергій Григоренко зупинився на інших важливих аспектах Програми, які уже виконано, та познайомив із планами на 2017 рік. Також подякував учасникам АТО за зауваження, які вони висловлювали, і запевнив, що Програма буде розширюватися, щоб максимально врахувати усі пропозиції.

Секретар міської ради Юлія Вусенко зауважила, що міська рада відкрита до співпраці з учасниками АТО, адже тільки спільними зусиллями можна досягти позитивних результатів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ