В Луцьку депутати прийняли Програму забезпечення житлом учасників АТО на умовах співфінансування

В Луцьку депутати прийняли Програму забезпечення житлом учасників АТО на умовах співфінансування

28.10.16 13:55 0 617
Депутати зібралися на засідання сесії міської ради. Обранці громади, сформувавши порядок денний, прийняли Програму забезпечення житлом учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених катерогій на 2017 — 2019 роки.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що Програма розрахована на три роки. Їі загальний бюджет складає 96 мільйонів гривень, з яких 24 мільйони будуть виділені із міського бюджету. При цьому учасник повинен сплатити 50% вартості житла, 25% - за кошти міського бюджету, ще 25% можуть бути профінансовані іншими джерелами, передбаченими законодавством. Станом на 1 вересня 2016 року на квартирному обліку перебуває 193 сім'ї учасників бойових дій. При цьому щорічно вдасться забезпечувати житлом понад 60 сімей.

Депутати та присутні на сесії учасники АТО взяли активну участь в обговоренні Програми та внесли чимало коректив. Зокрема, вони передбачають не обмежуватися площею не більше 50 м кв. для одного учасника Програми, як було запропоновано у проекті рішення, а дати можливість збільшити площу, залежно від величини сім'ї, тобто передбачити 21 м кв. на кожного плюс 10 м кв. на сім'ю. Також участь у Програмі учасників бойових дій та членів родин загиблих учасників АТО не зобов'язує відмовитися від забезпечення земельними ділянками на пільгових умовах у місті Луцьку, чи перебування на пільговий квартирній черзі. А якщо асигнування не будуть використані до 1 жовтня, то кошти, передбачені на програму, будуть спрямовуватися на придбання квартир для пільговиків.

Позитивно про програму висловилася секретар міської ради Юлія Вусенко. За її словами, це додаткова можливість отримати житло учасникам та родинам учасників і загиблих в АТО.

Тарас Яковлев у заключному слові подякував усім, хто брав участь у підготовці Програми та запевнив, що вона обов'язково буде виконуватися, адже дає можливість покращити квартирні умови багатьом учасникам бойових дій та членів сімей загиблих учасників АТО.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тендеры (госзакупки) в ...
Наступна новина: Прокурор Рівненської ...

КОМЕНТАРІ