В Житомирській області у ЖДУ до 160-ї річниці з дня народження Івана Франка провели наукову конференцію

В Житомирській області у ЖДУ до 160-ї річниці з дня народження Івана Франка провели наукову конференцію

28.10.16 08:20 0 570
З початку 2016 у ЖДУ триває Рік Івана Франка, ім'я якого носить навчальний заклад. Серед запланованих заходів – Всеукраїнська науково-теоретична конференція «Іван Франко в сучасному інтелектуальному просторі», що відбулася 25 жовтня. Науковці України присвятили її 160-й річниці з дня народження Івана Франка.

«Для нашого університету ця конференція є, безперечно, особливою, тому що наш університет – університет Івана Франка. Рік, який добігає до кінця, це рік пам'яті Івана Франка: видатного письменника, поета, економіста, педагога, філософа. Чесно кажучи, особистість Івана Франка об'єднує університет в єдину родину, тому що Франко є зразком працьовитості, його називають титаном праці», – зауважив під час відкриття ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух.

На важливості подібних заходів наголосив й заступник голови Житомирської обласної ради Максим Вілівчук.

Програма науково-теоретичної конференції «Іван Франко в сучасному інтелектуальному просторі» включала півсотні доповідей, у яких науковці з різних куточків України представили результати досліджень літературознавчих концепцій Івана Франка, мовознавчих аспектів та історіософських модусів його творчої спадщини, а також проблематики національної освіти й виховання в творчості Каменяра.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ