Енергомодернізація житла та належна підготовка до зими залишаються пріоритетами українців

Енергомодернізація житла та належна підготовка до зими залишаються пріоритетами українців

28.10.16 09:58 0 455
За останній тиждень, з 17 по 24 жовтня 2016 року, населення залучило на енергомодернізацію своїх осель більше 66 млн грн. З них 65 млн грн буде спрямовано фізичними особами на утеплення індивідуального житла. Ще 1,7 млн грн освоюватимуть 15 ОСББ на проведення енергоефективних заходів у багатоповерхівках.

Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, коментуючи дані щотижневого моніторингу Урядової програми з енергоефективності.

«Вже два роки працює програма допомоги населенню та ОСББ при утепленні. Щотижня ми аналізуємо попит на неї. У результаті маємо беззаперечний факт: з початку дії програми, як і люди зацікавлені в підвищенні енергоефективності свого житла, у пошуку альтернативних методів опалення, у заміні газових котлів на твердопаливні, у впровадженні тих заходів, які зменшать комунальні платіжки. Держава, у свою чергу, підтримує їх у цьому та підставляє своє плече: з початку дії програми, з жовтня 2014 року по жовтень 2016 року, з держбюджету населенню та ОСББ виплачено більше 1 млрд грн безповоротної фінансової допомоги на утеплення», – підкреслив Голова.

Сергій Савчук нагадав, що попит на програму з боку ОСББ залишається стабільно високим. Цієї осені за Урядовою допомогою звертається по 15-20 ОСББ в тиждень. Це вдвічі більше ніж, наприклад, весною цього року. Така статистика вчергове демонструє потребу ОСББ у співфінансуванні заходів. Адже залучення коштів з різних бюджетів в енергоефективні заходи значно здешевлює вартість необхідних матеріалів та обладнання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Підтримали проекти ...

КОМЕНТАРІ