Тернопільські шляховики ремонтують дороги на Львів

Тернопільські шляховики ремонтують дороги на Львів

28.10.16 13:35 0 441
Для Тернопільщини львівський напрямок завжди був пріоритетним, однак того фінансування що було минулі роки не вистачало на масштабні ремонтні роботи. З боку ж сусідньої області ситуація, як кажуть самі водії, взагалі катастрофічна.

І ось, здається, нашим дорожникам вдалося зсунути камінь з мертвої точки — ремонт автошляху Львів — Тернопіль та Тернопіль-Броди включили до Держбюджету.

«На початку жовтня на ремонт доріг у цьому напрямку виділено 150 млн. грн. — розповів начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик. — Загалом ми зробимо 15 км автошляху Львів — Тернопіль та 7 км дороги Тернопіль — Броди.

Щодо дороги Львів — Тернопіль, то до кінця цього тижня шляховики планують завершити п'ятикілометрову ділянку від кордону області до Зборова. Далі ремонтні бригади з потужною технікою продовжать роботи поблизу та в селі Озерна. Опісля ще декілька ділянок у напрямку Тернополя, які потребують повної заміни дорожнього покриття.

На дорозі Тернопіль — Броди шляховики також приступили до робіт від межі нашої області в напрямку Тернополя, триває фрезерування дорожнього покриття.

Як розповів Богдан Іванович, - «Кожного тижня робимо локальні ділянки по два кілометри, щоб у випадку погіршення погодних умов не залишати надовго велику частину автошляху без покриття. Загалом для завершення всіх робіт нам потрібно приблизно шість погожих тижнів».

На замовлення Служби автомобільних доріг області працює тернопільська потужна організація ТзОВ «Техно-Буд-Центр». Для робіт закріплені дві фрези, два асфальтоукладчики та необхідна кількість катків. Окрім основної частини ремонту дороги будуть здійснені також земляні роботи, нанесення нової розмітки та встановлення дорожніх знаків.

На всі ці заплановані масштабні роботи потрібно ще декілька погожих тижнів.

«На жаль, кошти, як завжди, приходять пізно і часу на їх засвоєння дуже мало, однак ми були готові до такої ситуації — заздалегідь, ще на початку літа, провели всі тендерні процедури. Хоча тепер дехто намагається нас звинуватити, що, мовляв, ми це зробили, аби уникнути системи «Прозоро», що діє з серпня. Та насправді ми просто хотіли оперативно здійснити всі необхідні процедури і вчасно приступити до ремонту. І ось тепер Кабмін виділив гроші лише тим областям, де були завершені всі тендерні процедури і укладені необхідні угоди», - пояснив Богдан Юлик.

До речі, дорожники з Львівської сторони також приступають до ремонту, хоча у них ситуація ускладнена тим, що обсяг ремонтних робіт на їх території значно більший.

За матеріалами Служби автомобільних доріг в Тернопільській області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обговорили технічні та ...
Наступна новина: Вінничанка Мар'яна ...

КОМЕНТАРІ