Підтримали проекти договорів про співробітництво із Прилуцькою сільською радою

Підтримали проекти договорів про співробітництво із Прилуцькою сільською радою

28.10.16 10:07 0 499
На засіданні сесії міської ради депутати затвердили договори про співробітництво між Луцькою міською радою та Прилуцькою сільською радою. Заступник міського голови Сергій Григоренко представив на розгляд депутатів конкретні напрямки співробітництва, які відображені у семи проектах договорів. Перший договір стосується організації пасажирських перевезень, а саме продовження маршруту № 19 від вулиці Карбишева до центру села Прилуцького, другий — якісної освіти, що дасть можливість дітям із 4 сіл, які належать до Прилуцької сільської ради, відвідувати садочки у місті Луцьку. Третій договір має на меті покращення якості надання медичних послуг, зокрема ремонт та забезпечення медикаментами фельдшерсько — акушерського пункту у селі Прилуцьке, можливість звертатися за медичною допомогою у міські лікувальні заклади жителів сіл. Решта договорів стосуються модернізації об'єктів комунального господарства села Прилуцьке, надання його мешканцям якісних освітніх послуг, ремонт дорожнього покриття на вулиці Івана Богуна, відкритя філії ЦНАПу та активізації культурних заходів. При цьому Сергій Григоренко зазначив, що у 2017 році з міського бюджету на реалізацію усіх цих проектів передбачено 2,5 млн грн, основна частина цих коштів буде спрямована на ремонт дороги. Він висловив думку, що успішне втілення усіх цих проектів буде хорошим прикладом співпраці двох громад, кінцевою метою якої стане саме територіальне об'єднання.

Секретар міської ради Юлія Вусенко додала, що лише завдяки успішній співпраці із навколишніми громадами вдасться збільшити площу міста. “У сусідній Республіці Польща процес децентралізації проходив подібним чином”, - наголосила вона.

Відповідаючи на численні запитання депутатів, Сергій Григоренко додав, що усі процеси співпраці між Луцьком та Прилуцькою сільською радою повністю підтримує й голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. Крім цього, в інших містах, таких як Рівне, Тернопіль, Кам'янець — Подільський також ведуться перемовини з приводу співпраці із тамтешніми прилеглими до них сільськими радами, тому це питання є актуальним для усієї Західної України.

Сільський голова Прилуцького Валентин Арчибасов, який був присутній на сесії, підтримав усі напрямки співробітництва, озвучені Сергієм Григоренком, назвавши їх економічно доцільними.

На підтримку проектів співробітництва виступили депутати Микола Федік та Павло Данильчук.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ