В Закарпатській області системна робота прокурорів щодо захисту лісу в інтересах держави триває

В Закарпатській області системна робота прокурорів щодо захисту лісу в інтересах держави триває

28.10.16 16:55 0 524
Органами прокуратури області лише у серпні-вересні поточного року у сфері охорони лісових ресурсів розпочато 9 кримінальних проваджень за фактами зловживань посадовцями лісової охорони при виконанні своїх службових обов’язків.

Зокрема, Ужгородською місцевою прокуратурою 17 серпня розпочато кримінальне провадження стосовно посадових осіб Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства та ДП «Ужгородського ЛГ» за ознаками вчинення ними кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем. Збитки інтересам держави у даному кримінальному провадженні складають понад 700 тис.грн.

Характерними порушеннями, які є предметом розслідування кримінальних провадженнях, є факти незаконної порубки дерев у порядку здійснення санітарних заходів у лісах, що полягає у незаконному відводі дерев під суцільну санітарну рубку, в тому числі у межах об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення без наявності дозвільних документів на спеціальне використання природних ресурсів, оскільки у межах даних територій діє спеціальний режим господарювання.

Окрім того, прокурорами вживаються заходи щодо попередження незаконного вирубування дерев під виглядом суцільних санітарних рубок.

Так, Хустською місцевою прокуратурою до суду заявлено позов про скасування лісорубного квитка, виданого на площу 3 га, загальною кубомасою 780 м3, вартістю понад 332 тис. грн. Справа розглядається господарським судом Закарпатської області.

Місцевими прокуратурами з питань охорони навколишнього природного середовища до судів пред'явлено позовів на суму близько 2 млн. грн, у тому числі з питань охорони лісових ресурсів - 657 тис. грн.

У поточному році судами розглянуто та задоволено, у тому числі припинено із добровільним відшкодуванням, позовних заяв прокурорів на загальну суму понад 2 млн. грн.

До прикладу, господарським судом Закарпатської області підтримано позицію прокуратури області, як представника інтересів держави у справі зі спору щодо незаконного використання лісових ресурсів в Ужанському національному природному парку адміністрацією цієї установи. За рішенням суду до бюджету стягнуто 824371 грн.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ