Чернігів: Депутати схвалили пільгові перевезення окремих категорій громадян у залізничному транспорті приміського сполучення на 2017 рік

Чернігів: Депутати схвалили пільгові перевезення окремих категорій громадян у залізничному транспорті приміського сполучення на 2017 рік

28.10.16 09:48 0 512
На пленарному засіданні 12-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання депутати затвердили Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в залізничному транспорті приміського сполучення на 2017 рік.

Відповідно до частини п'ятої статті 102 Бюджетного кодексу України компенсація за пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених законодавством, здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Так, до 2016 року в Державному бюджеті України передбачались видатки на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених законодавством.

Але Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» були відсутні видатки на відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян на міському пасажирському транспорті загального користування.

Стаття 91 Бюджетного кодексу України передбачає видатки з місцевого бюджету на місцеві програми соціального захисту окремих категорій населення та компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Програми органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування щодо відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян по місту Чернігову вже діють, але закінчуються до кінця 2016 року.

Через це управлінням транспорту та зв'язку міської ради розроблена нова Програма для продовження забезпечення безоплатного проїзду соціально незахищених верств населення міста в разі відсутності відшкодування компенсаційних виплат за пасажирські перевезення з Державного бюджету в 2017 році.

Перелік окремих категорій пасажирів, які враховуються при проведенні розрахунків компенсаційних виплат за рахунок коштів державного та міського бюджетів, визначається відповідно до чинного законодавства. Зокрема, у Чернігові правом пільгового проїзду користуються понад 88 тисяч жителів міста.

Пільги надаються мешканцям Чернігова на підставі посвідчення, що підтверджує правовий статус окремої категорії пасажира-пільговика.

Перевезення пасажирів міста Чернігова залізничним транспортом в приміському сполученні здійснюватиме регіональна філія «Південно-Західна залізниця» 11 оборотними рейсами поїздів з Чернігова до Ніжина, Неданчичів та Горностаївки через залізничні станції.

Компенсація втрат доходу регіональній філії «Південно-західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» за виконання безоплатних перевезень окремих категорій пасажирів здійснюється на підставі укладеного підприємством-перевізником договору з управлінням транспорту та зв'язку Чернігівської міської ради.

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету міста в межах видатків, затверджених міським бюджетом на 2017 рік за відповідним напрямком, виходячи з фінансових можливостей міського бюджету міста Чернігова, у розмірі 600 тисяч гривень.

Головним розпорядником коштів за Програмою виступає управління транспорту та зв'язку Чернігівської міської ради.

Реалізація заходів Програми передбачає соціальний захист найбільш незахищених верств населення Чернігова та покращення їх матеріального становища.

Надання компенсаційних виплат регіональній філії «Південно-західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» за пільговий проїзд окремих категорій громадян, на думку депутатів міської ради, надасть змогу забезпечити та комплексно розв'язати проблеми з ремонтом та оновленням рухомого складу, а також для подальшого розвитку підприємства.

Довідково:

Для отримання компенсації втрат доходу регіональній філії «Південно-західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» від безоплатного перевезення окремих категорій пасажирів необхідно щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним, надавати до управління транспорту та зв'язку Чернігівської міської ради звіт про втрати доходу від безоплатних перевезень окремих категорій пасажирів (облікові форми).

Відшкодування компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян здійснюється головним розпорядником міського бюджету згідно з розрахунками, поданими підприємством-перевізником у межах бюджетних призначень на відповідний рік.

Звіти про втрати доходу від безоплатних перевезень окремих категорій пасажирів підписуються та скріплюються печаткою суб'єктом господарювання та подаються до управління транспорту та зв'язку Чернігівської міської ради.

Щомісяця управління транспорту та зв'язку Чернігівської міської ради готує реєстри про фактично нараховані суми і підписує з регіональною філією «Південно-західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» акти звіряння.

Звіт про виконання Програми відповідальні виконавці надають Чернігівській міській раді за підсумками бюджетного року. Дані про хід виконання Програми розміщується на офіційному сайті Чернігівської міської ради для ознайомлення громадськості.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ