Рівненщина: відбувся семінар

Рівненщина: відбувся семінар "Особливості працевлаштування молоді на перше робоче місце"

28.10.16 15:20 0 575
25 жовтня Рівненський районний центр зайнятості разом з Рівненським обласним об'єднанням громадян «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» на запрошення відділу працевлаштування та профорієнтації Національного університету водного господарства та природокористування провели семінар-тренінг «Особливості працевлаштування молоді на перше робоче місце» для майбутніх випускників навчального закладу.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Світлана Жовнір розпочала семінар з того, що після закінчення навчання у вузі для випускників настає час реалізувати себе професійно. Тема працевлаштування молоді завжди була актуальна та проблематична, особливо в умовах сьогодення, коли існує дисбаланс між попитом на робочу силу та кваліфікаційним складом безробітних. Крім того, невміння презентувати себе роботодавцю, акцентувати його увагу на своїх знаннях та переконувати, що саме вони гідні зайняти відповідну вакансію, не дозволяє молоді знайти роботу та працевлаштуватися після закінчення навчального закладу.

У цьому випадку на допомогу молодим людям може прийти служба зайнятості. У центрі зайнятості вони матимуть змогу ознайомитися з наявними вакансіями, взяти участь у профорієнтаційних заходах, зокрема відвідати семінари з пошуку роботи та складання резюме, скористатись іншими послугами служби зайнятості.

Координатор молодіжних проектів Оксана Салівончик ознайомила учасників тренінгу з ризиками працевлаштування молоді. Крім того, студенти дізналися про один з найтяжчих злочинів у світі – торгівлю людьми для промислової експлуатації. Сучасне економічне становище, велика різниця в розмірах заробітної плати на території України та інших країн, поширення бідності серед працюючого населення, високий рівень безробіття є суттєвою причиною виїзду молодих осіб за межі України у пошуках заробітку. Тренер надала слухачам практичні поради з безпечної міграції та запобігання потраплянню в рабство.

По тому учасники семінару переглянули документальний фільм «Життя на продаж», який базується на реальних історіях постраждалих від торгівлі людьми, та зробили для себе виважені висновки.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку депутати надали ...
Наступна новина: Інформація про всі ...

КОМЕНТАРІ