На Вінниччині прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного з керівників бюджетоформуючого підприємства за спричинення збитків в сумі понад 95 млн гривень

На Вінниччині прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного з керівників бюджетоформуючого підприємства за спричинення збитків в сумі понад 95 млн гривень

29.10.16 08:10 0 569
Прокуратурою Вінницької області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно одного з керівників бюджетоформуючого підприємства регіону.

Встановлено, що посадовцем, упродовж 2011-2013 років, безпідставно формувався податковий кредит з податку на додану вартість шляхом укладання договорів із суб’єктами господарської діяльності на придбання товару без реального настання наслідків, обумовлених договорами. Внаслідок цих дій до бюджету не сплачено понад 7 млн гривень податку на додану вартість.

Крім того, зловживаючи своїм службовим становищем, вказана особа з корисливих мотивів здійснювала від імені підприємства завідомо невигідну виробничу та торгівельну діяльність, що призвело до його стійкої фінансової неспроможності, а також завдало великої матеріальної шкоди в розмірі понад 88 млн гривень.

Додатково: дії службової особи зазначеного підприємства кваліфіковані за ч. 3 ст. 212, ст. 219, ч. 2 ст. 364-1 КК України, санкція за якими передбачає покарання у виді штрафу, розмір якого не може бути меншим за розміром заподіяних державі збитків, а також заборону займати певні посади, конфіскацію майна, арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Эффективные продажи с ...
Наступна новина: Чернівці: Чергова ...

КОМЕНТАРІ