З початку роботи на Тернопільщині Проекту ЄС/ПРООН залучено понад 20 млн. гривень

З початку роботи на Тернопільщині Проекту ЄС/ПРООН залучено понад 20 млн. гривень

29.10.16 09:23 0 544
З початку роботи на Тернопільщині Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” в області реалізовано 170 проектів.

«Перша фаза проекту стартувала у 2008 році. За цей час залучено майже 35 млн. коштів, з яких 20 млн. – кошти проекту. Кошти спрямовано на ремонт шкіл, садочків, відкриття ЦНАПу, створення кооперативів тощо, - розповіла директор департаменту економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Галина Воляник. – Наразі в області триває реалізація третьої фази спільного проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, участь в якій приймають громади 10 районів».

Загальний бюджет мікропроектів ІІІ фази становить майже 10,6 млн гривень.

Довідково. Спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) з 2008 року активно діє по всій території України. За цей час 2.6 мільйони людей у понад 2000 сіл покращили своє життя через реалізацію мікропроектів щодо відновлених дитячих садків та шкіл (664), медичних пунктів (118), доступі до якісної води (110), охороні довкілля (9), енергозберігаючого вуличного освітлення (706). Понад 2000 місцевих ініціатив було впроваджено, понад 20,000 членів громад та 6,000 місцевих та обласних чиновників пройшли тренінги з фінансового управління та управління проектом.

Під час третьої фази Проект МРГ надається підтримка обласним та місцевим органам влади щодо поширення кращих практик та досвіду із спільного планування та подальшого поширення підходу, орієнтованого на громаду в Тернопільській області. Діяльність Проекту МРГ спрямована на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури у таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров'я, охорона навколишнього середовища, водопостачання спільно з розвитком малого аграрного бізнесу.

Проект надає підтримку Уряду України у впровадженні реформ з децентралізації та поширення інноваційних підходів щодо спільного планування та сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні через центри управління знаннями та впровадження курсу в навчальні програми двадцяти університетів.

Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро). Мета Проекту – сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні.

На Тернопільщині триває реалізація третьої фази спільного проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” розпочалась 9 жовтня 2014 року з підписання Угоди про партнерство між Тернопільською обласною державною адміністрацією, Тернопільською обласною радою та Програмою розвитку ООН.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Чергова ...
Наступна новина: Річницю ЗУНР в Тернополі ...

КОМЕНТАРІ